Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #434

2017-12-07 09:36

S.O.S. DOCUMENTE DESTINATE PSIHOLOGILOR CU DENUMIREA “ATESTAT DE LIBERĂ PRACTICĂ” ȘI “TIMBRU PROFESIONAL” FALSE, DUPĂ DATA DE 19 APRILIE 2017

Colegiul Psihologilor din România vă informează că în data de 24 noiembrie 2017, numitulIon Dafinoiu, sprijinit de către un grup organizat, a editat, ștampilat și semnat mai multe documente ilegale, având denumirea “atestat de liberă practică”, în numele și pe seamaColegiului Psihologilor din România.

Grupul organizat este constituit în principal din cadre didactice ale Universității din București și ale Consorțiului “Universitaria”, dar și din foști membri ai Consiliului Colegiului, ale căror mandate au expirat la data de 19 aprilie 2017. Grupul utilizează în mod ilegal un antet al Colegiului Psihologilor din România, preluat de pe internet, o stampilă falsă și mai multe platforme de informare on-line clandestine, fapt sesizat deja organelor judiciare competente. Menționăm faptul că persoana care se autointitulează în prezent “președinte” al Colegiului, este Ion Dafinoiu, care, în data de 15 iulie 2017, a preluat o ștampilă falsă și mai multe documente de la Florinda Golu, autointitulată anterior “președinte interimar”.

Judecătoria Sectorului 4 București a constatat prin mai multe sentințe definitive și irevocabile atât ilegalitatea acțiunii de suspendare a președintelui Mihai Aniței din data de 10 aprilie 2017, cât și nulitatea unui așa-zis mandat al Florindei Golu sau a actelor emise de către aceasta în numele Colegiului Psihologilor din România (anexă).

În data de 28 noiembrie 2017, Colegiul Psihologilor din România a înregistrat la Parchetul General, o plângere penală formulată împotriva numitului Ion Dafinoiu, pentru înșelăciune, fals, uz de fals și uzurpare de calități oficiale, prin emiterea ilegală a unor documente false sub denumirea “atestat de liberă practică” (anexă). Amintim faptul că din data de 19 aprilie 2017 nu mai pot fi emise atestate de liberă practică de către Colegiul Psihologilor din România, având în vedere faptul că forurile de conducere competente nu au fost desemnate în condițiile legii. Astfel, orice document cu titlul ”atestat de liberă practică” emis în numele Colegiului Psihologilor din România, după data de 19 aprilie 2017 și/sau purtând semnătura unei alte persoane decât dl. Nicolae Mitrofan sau dl. Mihai Aniței, președinți ai Colegiului Psihologilor din România în perioada 2005-2017, reprezintă un fals.

De asemenea, același grup organizat a anunțat producerea unui nou fals, cu denumirea“timbru profesional”, comandat de pe website-ul clandestin “www.alegericpr.ro”. Menționăm faptul că timbrele profesionale ale psihologilor sunt emise numai de către Colegiul Psihologilor din România, au un regim special și sunt realizate din anul 2013 până în prezent de către Fabrica de Timbre, instituție în subordinea CN POȘTA ROMÂNĂ SA, în condiții de comandă specială, având elemente de siguranță unice, potrivit legii.

Facem apel către orice persoană interesată în obținerea atestatului de liberă practică să nu accepte să participe la emiterea sau utilizarea unor documente false promovate și distribuite de pe website-ul clandestin, deoarece acestea nu pot produce efecte juridice.

Timbrele profesionale legale ale psihologilor pot fi comandate si distribuite numai prin intermediul platformei www.colegiulpsihologilordinromania.ro

Atragem atenția că aceste acte iresponsabile sunt ilegale și inacceptabile, având un impact grav asupra organizării exercitării profesiei de psiholog și imaginii acesteia în România.

 

Director general al Colegiului Psihologilor din România

Dr. Ștefan Iulian-Laurențiu

 

București, 6 decembrie 2017