Anularea alegerilor prezidențiale.


Musafir

/ #2078

2016-11-14 12:49

Alegerile prezidențiale din Moldova, pe 13.11.2016, au fost organizate de CEC cu îngrădirea dreptului cetățeanului la vot. Limitarea buletinelor de vot în secțiile de votare peste hotare (cu pretexte, că pachete de buletine de vot au fost pierdute în drum spre secții de votare, apoi regăsite.... ); cetățenii Moldovei plecați la muncă peste hotare au parcurs drumuri infinite... pentru îndeplinirea unui drept, în schimb au fost umiliți, înjosiți, lipsiți de dreptul de a vota președintele țării natale, de sistemul politic actual din Moldova, dar, cu favorizarea cetățenilor din Transnistri, pentru a vota (anume un președinte cu o ideologie tipică, ruso-asiatică...), aduși cu transport special la secțiile de votare în dreapta Nistrului și, alte încălcări, reprezintă încălcări grave ale Constituției Moldovei - aspect pentru care CEC-ul trebuie să-și dea demisia în bloc și, anularea alegerilor prezidențiale din 13.11.2016.
Realegerea unui nou comitet electoral central (CEC) să fie în drepturi, și, cu respectarea dreptului constituțional să numească o nouă zi, pentru alegerea președintelui Moldovei.
Moldova - nu se vinde!!! Moldova - nu e Rusia!!! Moldova este alcătuită de un popor latin, cu o așezare fizico-geografică în Europa (și nu una Euro-Asiatică...), iar ideologia politică, de tipul oligarhică, care nu are cultura politică - nu are dreptul să ne conducă destinele, or să ne slavizeze!
Contest organizarea necorespunzătoare legislației constituționale ale alegerilor prezidențiale din 13.11.2016, din Moldova, iar Igor Dodon, cu ideologia sa, s-a compromis în fața poporului și, s-a vândut sistemului oligarhic care a captivat sistemul politic din Moldova (...).

Nu accept, și, nu sunt în măsura conștiinței mele raționale să recunosc un președinte servitor oligarhiei anarhice din Moldova!

Geopolitica nu dezbină – ea, aduce beficii în sistemul relațiilor internaționale!

Cu respect pentru valorile umane și a dreptului omului - geograf, drd. științe politice - relații internaționale L. N. H (Chișinău)