Expulzarea ambasadorului SUA din Moldova


Musafir

/ #85

2016-08-29 11:10


România este țara mea, de care nu mă voi despărți decât prin moarte și nici atunci, pt. că am un loc de veci în pământul țării mele. Mai cred că jocurile politice dirijate, care influențează negativ relațiile noastre sunt conforme vechii expresii:„ Divide et impera”! De aceea trebuie luată poziție fermă față de orice atitudine care contravine adevărului istoric. Multe întrebări ar trebui puse cetățeanului american, venit ca ambasador pe pământul nostru. De pildă, ce știe despre formarea limbii române, despre vocabular, căci cuvintele sunt ca banii, iar circulația lor este o dovadă. Să facă doar o statistică a cuvintelor așa-zis moldovenești, în comparație cu cele vorbite înainte de tratatul de după al Doilea Război Mondial prin care s-a rupt Moldova. Apoi, toponimele, obiceiurile, scriitorii români clasici și contemporani, cetățile ctitorite de Ștefan cel Mare și Sfânt. Și în SUA sunt multe etnii și e bine ca omnipotenții să-și aibă grija din propria ogradă, căci altfel este amestec în politica internă a unui stat. Lecții de istorie nu avem nevoie să ni le dea nimeni, iar dacă vrea să se informeze americanul poate face muncă de teren, să discute cu oamenii bătrâni,eventual să i se arate niște filme documentare îngrozitoare și netrucate despre istoria acestor români înfometați cu bună știință, gropile comune,cimitirele eroilor și lista ar putea continua.
Dragi români, mai în vârstă și mai ales voi, tinerii care aveți această minunată ofrandă a străbunilor noștri, ȚARA numită ROMÂNIA CU PROVINCIILE ISTORICE: O SINGURĂ MOLDOVĂ, DIN STÂNGA ȘI DIN DREAPTA PRUTULUI, ARDEALUL, ȚARA ROMÂNEASCĂ- NU PERMITEȚI NIMĂNUI să o distrugă nici cu vorba, nici cu fapta, ori să îndrăznească să risipească visul de reîntregire! Viitorul este în inima, în gândul și în mâinile noastre! Piedici sunt multe, propaganda este cât se poate, vocile reduse la tăcere se știu și totuși, voința poporului nu poate fi nimicită.
PS:Scuze pentru tonul poate patetic și comentariu prea amplu, dar nimic nu este mult când este vorba de pământul țării tale, de poporul tău, de viitorul tău.
Dumnezeu ne va ajuta, în ciuda tuturor politicienilor vremelnici!