Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Cand va fi gata depozitul de carburanti pe care Petrom il va construi la Arpechim

/ #48212 Cand va fi gata depozitul de carburanti pe care Petrom il va construi la Arpechim

2016-08-25 08:29

Cand va fi gata depozitul de carburanti pe care Petrom il va construi la Arpechim

Vreme de cativa ani, OMV Petrom a incercat sa gaseasca un cumparator pentru rafinaria Arpechim Pitesti, inchisa din 2011, dar fara succes. Intr-un final, OMV Petrom a anuntat ca va demola o parte din instalatiile rafinariei pentru a face loc unui depozit de carburanti. Cand ar putea fi gata?

Depozitul va ocupa 76 de hectare, aproape jumatate din suprafata actuala a rafinariei, de 190 de hectare. Se pare ca autoritatile nu se grabesc sa emita avizele de demolare, avand in vedere ca Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, vorbeste inca din 2013 despre acest lucru.

Potrivit lui Gheorghe, depozitul ar putea fi gata in 2017, insa OMV Petrom asteapta sa obtina toate avizele necesare pentru demolarea unor instalatii.

“Situl pentru depozitul de produse petroliere va fi gata, probabil, in 2017. Depinde cand primim toate aprobarile”, a declarat Gheorghe pentru WALL-STREET.RO.

Depozitul de carburanti va fi folosit pentru stocurile obligatorii de produse petroliere. Cand a cumparat Petrom, in 2004, grupul austriac OMV a considerat ca rafinaria Arpechim nu face parte dintre activele de baza ale companiei romanesti.