Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Ofertele pentru Oltchim, aşteptate până la 30 septembrie

/ #48211 Ofertele pentru Oltchim, aşteptate până la 30 septembrie

2016-08-25 08:03

Ofertele pentru Oltchim, aşteptate până la 30 septembrie

Pentru a evita eşecurile din trecut, societatea va fi vândută pe bucăţi, fiind scoase la vânzare nouă pachete de active
Selecţia se va face pe baza analizei economice a ofertei şi a analizei legăturilor existente între ofertanţi şi acţionarii societăţii, procesul fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016
 
Combinatul Oltchim va fi scos din nou la vânzare, de data aceasta pe bucăţi, societatea anunţând că ofertele pentru cele nouă pachete de acţiuni sunt aşteptate până la data de 30 septembrie, procedura fiind estimată a se finaliza până la sfârşitul anului în curs. 
„Oltchim S.A. („Societatea”) va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor Societăţii, grupate în mai multe pachete, la acest moment avându-se în vedere de către Societate nouă astfel de pachete de active”, a informat societatea.
Potrivit acesteia, părţile interesate sunt invitate să depună scrisori de interes pentru oricare (inclusiv toate) dintre pachetele de active, până la data de 30 septembrie 2016. 
„Continuarea procesului competitiv de către părţile interesate este condiţionată de îndeplinirea următoarelor condiţii: (i) depunerea unei scrisori de interes conform procedurii, (ii) cerinţele de conformitate minime de către ofertanţi, (iii) analiza legăturilor existente între ofertanţi şi acţionarii Societăţii şi (iv) acceptarea de către ofertanţi a respectării regulilor de sondare a pieţei relevante. Selecţia cumpărătorului/cumpărătorilor se va face pe baza valorii economice a ofertei, procesul de selecţie fiind estimat a se finaliza până la sfârşitul anului 2016”, se arată în comunicatul companiei.
 
În insolvenţă din ianuarie 2013
 
Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013, dar Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA) consideră că situaţia acesteia s-a îmbunătăţit.
Potrivit raportărilor Oltchim, veniturile acesteia şi EBITDA au depăşit estimările din planul de reorganizare, fiind înregistrate venituri de 170,2 milioane euro şi EBITDA ajustată de 17,7 milioane euro în anul 2015. Totodată, veniturile şi EBITDA ajustată ale societăţii sunt aşteptate a se ridica la 176,5 milioane euro, respectiv 23,9 milioane euro la sfârşitul anului 2016.