Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

/ #48080 Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Oltchim a cump

2016-08-18 06:32

#48073: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Oltchim a cumpărat 

 

Situaţia Oltchimului, tot mai incertă

 

  Nemulţumirile în cadrul combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt în continuă creştere. Sindicatul Dreptate şi Adevăr a solicitat Administratorului Special, Administratorilor Judiciari şi Conducerii Executive a SC Oltchim SA, următoarele:


1. Majorarea salariilor cu 30%, începând cu 01.11.2016, ţinând cont de indicatorii economico-financiari, realizaţi în primul trimestrul 2016 şi în trimestrul al-II-lea din 2016.

2. Majorarea salariilor cu 60%, faţă de nivelul de salarizare din 31.12.2016, (după aplicarea majorării cu 30% din 01.11.2016), începând cu 01.01.2017, cu ocazia negocierii CCM aplicabil în SC Oltchim SA, din 01.01.2017.

3. Să prezinte un raport public complet cu valoarea pagubelor produse de incendiul din data de 09.08.2016.

4. Să prezinte dacă patrimoniul SC Oltchim SA, este asigurat pentru recuperarea pagubelor produse de incendiul din 09.08.2016.

5. Să prezinte în scris, dacă pentru salariaţii SC Oltchim SA, este încheiată o poliţă de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

6. Să prezinte public dacă în depozitul mistuit de flăcări în urma incendiului din 09.08.2016, au existat sau nu au existat materiale radioactive sau alte materiale în a căror componenta sunt substanţe radioactive.

7. Să prezinte public care au fost criteriile în baza cărora s-a decis achiziţionarea de autoturisme noi marca Citroen în detrimentul achiziţionării de echipamente moderne de alarmare şi stingerea incendiilor.

8. Să prezinte tot printr-un raport public, când s-a făcut ultima revizie generală a tuturor instalaţiilor din SC Oltchim SA, (atât a celor aflate în funcţiune cât şi a celor aflate în conservare).

9. Să prezinte de asemenea, tot public, care sunt investiţiile făcute în perioada de insolvenţă, în domeniul Sănătăţii şi Securităţii Muncii, la nivelul tuturor instalaţiilor tehnologice din Oltchim.

10. Să confirme sau să infirme, dacă în data de 12.08.2016, a avut loc o şedinţă în cadrul Pavilionului Administrativ al SC Oltchim SA, şedinţă la care Sindicatul Dreptate şi Adevăr nu a fost convocat în mod discriminator, (din punctul nostru de vedere), pe motiv că “ denigrează conducerea societăţii prin intermediul articolelor apărute în presă”.

11. Să confirme sau să infirme, dacă în cadrul şedinţei sus-amintite li s-a promis salariaţilor o petrecere cu ocazia zilei chimistului, petrecere la care participanţii vor fi “miruiţi” cu tichete valorice în valoare de 30 le sau 50 lei.

12. Să prezinte, dacă tot este profit, motivele care stau la baza neachitării integrale a salariilor restante şi a plăţilor compensatorii, până la această dată.

Acestea sunt solicitările sindicaliştilor de la Oltchim. Comunicatul a fost semnat de Biroul Executiv al SDA, format din preşedintele Vasile Daniel Buşe, de vicepreşedintele Dumitru Lăzăroiu şi de secretarul Cosmin Gheorghe Iliescu.

Gheorghe Piperea a suspendat negocierile cu potenţialii investitori interesaţi de Oltchim

Această măsură a fost luată de administratorul judiciar după ce Comisia Europeană (CE) a lansat o investigaţie aprofundată împotriva României referitoare la ştergerea de datoriilor istorice ale Oltchimului, pentru a verifica dacă anularea acestora de către statul român reprezintă ajutor de stat. În această situaţie, potrivit opiniei preliminare a CE sprijinul nu ar putea fi considerat compatibil cu normele Uniunii Europene, inclusiv din vina autorităţilor statului român, care nu au transmis planul de restructurare către executivul comunitar.

Potrivit normelor Uniunii Europene referitoare la ajutoarele de stat, intervenţiile publice în activitatea societăţilor nu sunt considerate a constitui ajutoare atunci când un operator privat acţionează în acelaşi mod. Comisia va evalua dacă această situaţie a fost valabilă pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţă de concurenţii săi şi constituie ajutoare de stat.

În cazul în care concluzia Comisiei Europene va fi Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare. Astfel, un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisia Europeană, care asigura restabilirea viabilităţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare, arată wall-street.ro.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte planul de restructurare, Comisia declară că nu întruneşte criteriile prevăzute de orientări: „România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat. (...) Cu toate acestea, Comisia salută faptul că autorităţile române şi-au manifestat acum intenţia de a se asigura că procesul nu conduce la o continuitate economică, pentru a evita situaţiile în care un cumpărător ar beneficia de ajutoarele acordate în trecut Oltchim şi ar putea fi obligat să le ramburseze”.

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat că rezultatele anchetei derulate de Comisia Europeană vor veni între 20-25 septembrie.

"Concluzia anchetei Comisiei Europene va veni între 20-25 septembrie. Noi estimăm că rezultatul va fi unul pozitiv pentru Oltchim. Am decis să suspendăm orice fel de proceduri şi să aşteptăm rezultatul Comisiei. Negocierile privind privatizarea sunt în aşteptare. Sperăm că până la sfârşitul lunii decembrie să avem semnat un contract în acest sens (cu potenţialii investitori, n.r.)", a precizat avocatul pentru News.ro.  

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13 

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????