Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48076 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2016-08-17 11:30

 

   Capitolul IV - Raspunderea membrilor organelor de conducere

 
Art. 138
(1) In cazul in care in raportul intocmit in conformitate cu dispozitiile art. 59 alin. (1) sunt identificate persoane carora le-ar fi imputabila aparitia starii de insolventa a debitorului, la cererea administratorului judiciar sau a lichidatorului, judecatorul sindic poate dispune ca o parte a pasivului debitorului, persoana juridica, ajuns in stare de insolventa, sa fie suportata de membrii organelor de conducere si/sau supraveghere din cadrul societatii, precum si de orice alta persoana care a cauzat starea de insolventa a debitorului, prin una dintre urmatoarele fapte:

a) au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice in folosul propriu sau in cel al unei alte persoane;
b) au facut acte de comert in interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
c) au dispus, in interes personal, continuarea unei activitati care ducea, in mod vadit, persoana juridica la incetarea de plati;
d) au tinut o contabilitate fictiva, au facut sa dispara unele documente contabile sau nu au tinut contabilitatea in conformitate cu legea;
e) au deturnat sau au ascuns o parte din activul persoanei juridice ori au marit in mod fictiv pasivul acesteia;
f) au folosit mijloace ruinatoare pentru a procu_ra persoanei juridice fonduri, in scopul intarzierii incetarii de plati;
g) in luna precedenta incetarii platilor, au platit sau au dispus sa se plateasca cu preferinta unui creditor, in dauna celorlalti creditori.

(2) Aplicarea dispozitiilor alin.(1) nu inlatura aplicarea legii penale pentru faptele care constituie infractiuni.

Capitolul V - Infractiuni si contraventii

Art. 143
(1) Constituie infractiunea de bancruta simpla si se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda neintroducerea sau introducerea tardiva, de catre debitorul persoana fizica ori de reprezentantul legal al persoanei juridice debitoare, a cererii de deschidere a procedurii in termen, care depaseste cu mai mult de 6 luni termenul prevazut la art.27.
(2) Constituie infractiunea de bancruta frauduloasa si se sanctioneaza cu pedeapsa de la 6 luni la 5 ani fapta persoanei care:
a) falsifica, sustrage sau distruge evidentele debitorului ori ascunde o parte din activul averii acestuia;
b) infatiseaza datorii inexistente sau prezinta in registrele debitorului, in alt act sau in situatia financiara sume nedatorate, fiecare dintre aceste fapte fiind savarsite in frauda creditorilor;
c) instraineaza, in frauda creditorilor, in caz de insolventa a debitorului, o parte din active.

Art. 144
(1) Infractiunea de gestiune frauduloasa, prevazuta la art.214 alin.(1) din Codul penal, se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 8 ani, atunci cand este savarsita de administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia.
(2) Infractiunea de gestiune frauduloasa, prevazuta la art.214 alin.(2) din Codul penal, se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 12 ani, atunci cand este savarsita de administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia, daca fapta nu constituie o infractiune mai grava.
(3) Tentativa infractiunilor prevazute la alin.(1) si (2) se pedepseste.

Art. 145
(1) Insusirea, folosirea sau traficarea de catre administratorul judiciar ori lichidatorul averii debitorului, precum si de orice reprezentant sau prepus al acestuia de bani, valori ori alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza constituie infractiunea de delapidare si se pedepseste cu inchisoare de la unu la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
(2) In cazul in care delapidarea a avut consecinte deosebit de grave, pedeapsa este inchisoarea de la 10 ani la 20 de ani si interzicerea unor drepturi.
(3) Tentativa infractiunilor prevazute la alin.(1) si (2) se pedepseste.

Art. 146
Fapta persoanei care, in nume propriu sau prin persoane interpuse, solicita inregistrarea unei cereri de admitere a unei creante inexistente asupra averii debitorului se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la un an sau cu amenda.

Art. 147
Refuzul debitorului persoana fizica sau al administratorului, directorului, directorului executiv sau al reprezentantului legal al debitorului, persoana juridica, de a pune la dispozitie judecatorului-sindic, administratorului judiciar sau lichidatorului, in conditiile prevazute la art.35, documentele si informatiile prevazute la art.28 alin.(1) lit.a)-f) sau impiedicarea acestora, cu rea-credinta, de a intocmi documentatia respectiva se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda.

Art. 148
Infractiunile prevazute la art.143-147 se judeca in prima instanta de tribunal, cu celeritate.

Art. 148^1
(1) Nerespectarea prevederilor art. 45 alin. (2^1) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.
(2) Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac de catre organele de specialitate ale Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, din oficiu sau la sesizarea judecatorului-sindic, a administratorului judiciar/lichidatorului sau a oricarei persoane interesate. Veniturile rezultate din aplicarea sanctiunii prevazute la alin. (1) se fac venit la bugetul de stat.
(3) Contraventiei prevazute la alin. (1) ii sunt aplicabile dispozitiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 180/2002, cu modificarile si completarile ulterioare

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI VINCEA, CARTEL ALFA) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13 

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

ULTIMA ORĂ: Remus BORZA: „Am finalizat negocierile cu USG. De mâine, reluăm livrarea de abur industr

#48077 ULTIMA ORĂ: Remus BORZA: „Am finalizat negocierile cu USG. De mâine, reluăm livrarea de abur industr

2016-08-17 18:02

ULTIMA ORĂ: Remus BORZA: „Am finalizat negocierile cu USG. De mâine, reluăm livrarea de abur industrial!”

Află în ce condiţii urmează să fie semnat noul acord comercial „just şi echitabil” pe o perioadă de 10 ani

Remus Borza, administratorul judiciar al societăţii CET Govora, susţine că au fost finalizate negocierile cu USG, urmând semnarea unui nou acord comercial pe o perioadă de 10 ani. Borza a mai precizat că de mâine se reia livrarea de abur industrial către USG: „Am finalizat negocierile cu USG, după lupte seculare care au durat mai bine de o lună de zile. Important este când totul se termină cu bine! În final, am ajuns la un acord comercial care este just şi echitabil pentru ambele părţi. Este vorba de o creştere semnificativă aş putea spune la 106 lei/Gcal la aburul de 6 şi 13 bari şi respectiv 110 lei/Gcal la aburul de 35 de bari. Am negociat un contract pe 10 ani care va aduce 20 de milioane de lei în plus în fiecare an CET-ului… Urmează zilele următoare semnarea contractului. De mâine, reluăm livrarea de abur industrial. Practic, am agreat termenii generali – tehnici, comerciali, financiari… Important este că am agreat preţurile. Am plecat de la 78 lei şi am ajuns la 106, respectiv 110 lei… Important este că am intrat într-o relaţie de normalitate cu cei doi parteneri strategici ai noştri – Oltchim şi Uzinele Sodice Govora, că am depăşit toate dezacordurile şi că, de acum, ne vom concentra toate eforturile spre a crea acea sinergie şi complementaritate nativă a celor trei firme şi împreună să fim o forţă nu doar în Vâlcea, ci la nivel naţional şi european. Voi fi un susţinător necondiţionat al intereselor celor doi parteneri – Oltchim şi USG, după cum cred că, pe viitor, şi ei vor aborda cu mai multă seriozitate relaţia cu CET Govora… ”, a declarat administratorul judiciar de la CET Govora- Remus Borza


Musafir

#48078 Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Oltchim a cump

2016-08-17 19:07


Musafir

#48079 CREANTA O SU.GE RELAXAT

2016-08-17 19:10

SU.GI POOLA BA IDIOTULE

 AI BELIT POOLA TOATA VIATA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48080 Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Oltchim a cump

2016-08-18 06:32

#48073: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Oltchim a cumpărat 

 

Situaţia Oltchimului, tot mai incertă

 

  Nemulţumirile în cadrul combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea sunt în continuă creştere. Sindicatul Dreptate şi Adevăr a solicitat Administratorului Special, Administratorilor Judiciari şi Conducerii Executive a SC Oltchim SA, următoarele:


1. Majorarea salariilor cu 30%, începând cu 01.11.2016, ţinând cont de indicatorii economico-financiari, realizaţi în primul trimestrul 2016 şi în trimestrul al-II-lea din 2016.

2. Majorarea salariilor cu 60%, faţă de nivelul de salarizare din 31.12.2016, (după aplicarea majorării cu 30% din 01.11.2016), începând cu 01.01.2017, cu ocazia negocierii CCM aplicabil în SC Oltchim SA, din 01.01.2017.

3. Să prezinte un raport public complet cu valoarea pagubelor produse de incendiul din data de 09.08.2016.

4. Să prezinte dacă patrimoniul SC Oltchim SA, este asigurat pentru recuperarea pagubelor produse de incendiul din 09.08.2016.

5. Să prezinte în scris, dacă pentru salariaţii SC Oltchim SA, este încheiată o poliţă de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale.

6. Să prezinte public dacă în depozitul mistuit de flăcări în urma incendiului din 09.08.2016, au existat sau nu au existat materiale radioactive sau alte materiale în a căror componenta sunt substanţe radioactive.

7. Să prezinte public care au fost criteriile în baza cărora s-a decis achiziţionarea de autoturisme noi marca Citroen în detrimentul achiziţionării de echipamente moderne de alarmare şi stingerea incendiilor.

8. Să prezinte tot printr-un raport public, când s-a făcut ultima revizie generală a tuturor instalaţiilor din SC Oltchim SA, (atât a celor aflate în funcţiune cât şi a celor aflate în conservare).

9. Să prezinte de asemenea, tot public, care sunt investiţiile făcute în perioada de insolvenţă, în domeniul Sănătăţii şi Securităţii Muncii, la nivelul tuturor instalaţiilor tehnologice din Oltchim.

10. Să confirme sau să infirme, dacă în data de 12.08.2016, a avut loc o şedinţă în cadrul Pavilionului Administrativ al SC Oltchim SA, şedinţă la care Sindicatul Dreptate şi Adevăr nu a fost convocat în mod discriminator, (din punctul nostru de vedere), pe motiv că “ denigrează conducerea societăţii prin intermediul articolelor apărute în presă”.

11. Să confirme sau să infirme, dacă în cadrul şedinţei sus-amintite li s-a promis salariaţilor o petrecere cu ocazia zilei chimistului, petrecere la care participanţii vor fi “miruiţi” cu tichete valorice în valoare de 30 le sau 50 lei.

12. Să prezinte, dacă tot este profit, motivele care stau la baza neachitării integrale a salariilor restante şi a plăţilor compensatorii, până la această dată.

Acestea sunt solicitările sindicaliştilor de la Oltchim. Comunicatul a fost semnat de Biroul Executiv al SDA, format din preşedintele Vasile Daniel Buşe, de vicepreşedintele Dumitru Lăzăroiu şi de secretarul Cosmin Gheorghe Iliescu.

Gheorghe Piperea a suspendat negocierile cu potenţialii investitori interesaţi de Oltchim

Această măsură a fost luată de administratorul judiciar după ce Comisia Europeană (CE) a lansat o investigaţie aprofundată împotriva României referitoare la ştergerea de datoriilor istorice ale Oltchimului, pentru a verifica dacă anularea acestora de către statul român reprezintă ajutor de stat. În această situaţie, potrivit opiniei preliminare a CE sprijinul nu ar putea fi considerat compatibil cu normele Uniunii Europene, inclusiv din vina autorităţilor statului român, care nu au transmis planul de restructurare către executivul comunitar.

Potrivit normelor Uniunii Europene referitoare la ajutoarele de stat, intervenţiile publice în activitatea societăţilor nu sunt considerate a constitui ajutoare atunci când un operator privat acţionează în acelaşi mod. Comisia va evalua dacă această situaţie a fost valabilă pentru creditorii publici şi furnizorii Oltchim sau dacă, dimpotrivă, măsurile publice au oferit Oltchim un avantaj economic faţă de concurenţii săi şi constituie ajutoare de stat.

În cazul în care concluzia Comisiei Europene va fi Oltchim a primit ajutoare de stat, aceasta va evalua dacă ajutorul ar putea fi compatibil cu normele UE care autorizează anumite categorii de ajutoare. Astfel, un astfel de ajutor poate fi considerat compatibil în cazul în care societatea are un plan de restructurare viabil, aprobat de către Comisia Europeană, care asigura restabilirea viabilităţii sale pe termen lung, şi aceasta contribuie la costurile de restructurare, arată wall-street.ro.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte planul de restructurare, Comisia declară că nu întruneşte criteriile prevăzute de orientări: „România nu a notificat Comisiei un plan de restructurare pentru Oltchim. Mai exact, planul de reorganizare a Oltchim elaborat de administratorul judiciar are un alt scop şi nu pare a întruni criteriile prevăzute de orientări. Prin urmare, în acest stadiu opinia preliminară a Comisiei este că, dacă se va constata că măsurile supuse investigaţiei constituie ajutoare de stat, acestea nu ar putea fi considerate compatibile cu normele UE privind ajutoarele de stat. (...) Cu toate acestea, Comisia salută faptul că autorităţile române şi-au manifestat acum intenţia de a se asigura că procesul nu conduce la o continuitate economică, pentru a evita situaţiile în care un cumpărător ar beneficia de ajutoarele acordate în trecut Oltchim şi ar putea fi obligat să le ramburseze”.

Avocatul Gheorghe Piperea a declarat că rezultatele anchetei derulate de Comisia Europeană vor veni între 20-25 septembrie.

"Concluzia anchetei Comisiei Europene va veni între 20-25 septembrie. Noi estimăm că rezultatul va fi unul pozitiv pentru Oltchim. Am decis să suspendăm orice fel de proceduri şi să aşteptăm rezultatul Comisiei. Negocierile privind privatizarea sunt în aşteptare. Sperăm că până la sfârşitul lunii decembrie să avem semnat un contract în acest sens (cu potenţialii investitori, n.r.)", a precizat avocatul pentru News.ro.  

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13 

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????


Musafir

#48081 Re: Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Oltchim a

2016-08-18 08:05

#48080: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Oltchim a cump 

 MAI CONCRET , SU.GI POOLA CREANTA OBOSITA

ALCOOLIC NOTORIU , AI FOST O PUTOARE LA OLTCHIM , ACUM ESTI O LICHEA IN AGONIE

LA CE SA PRIMESTI BANI , SA II DAI PE ALCOOL ?

LA MUNCA BAAAAAAAAA JEGOSULE , NESPALATULE PUTI CA UN HOIT

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48082 Re: Re: Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Oltchi

2016-08-18 09:25

#48081:  <= DIHORULE AI BOTUL IMPUTIT SI PLIN DE CAAACAT MORTACIUNE PUTREGAITA. MARSSS, FUGAAA MARSSS...

 BANI SUNT DIN MUNCA SI LUCRAT IN CONDITII DEOSEBIT DE GRELE DE MUNCA DIN RAPORTUL DE MUNCA PE CARE L-AM AVUT IN FUNCTIE DE VECHIME, NEMERNICULE. NU SUNT BANII TAI SI NICI BANII ALTORA!!!!!! SUNT BANI AI MEI SI NUMAI  AI MEI,  AM SI FAC CE VREAU CU EI, TU FREAC-O IN GINGII, MOLFAIE SI INGHITE IN SEC CU MUUULT CAACAAAT SI  MAI STAI LA CUURUL NOSTRU DEMENTULE SI BAGA LIMBAAA ISTERIC MAIMUTARIT SCOS DIN CONTEXT SI LIPSA CREIER, MORTULE VIU. LA MUNCA TU JEGULE, EU AM PENSIE SI NU STAU LA BUZUNARUL TAU SI AL NIMANUI VOI ASTIA DE VA FURRATI SI VOI PE VOI HOOOOOOTIIILORRR!!!!!!!!!!!! MUNCA ME AVECHIME IN MUNCA, ESTE VECHIMEA IN MUNCA SI MUNCITA!!! CASCA GURAAAA MAREE SI PAPA TOT CE ITI DAM, SCONCSULE MAIMUTARIT PORCIFICAT SI LIPSA CREIER, jEG IMPUTIT SI MORTACIUNE.

 

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

 

Art. 13 

 

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

 

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 

 

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII???? 

SINDICATELE SUNT IN CULPA!!!!!!!! DAR CU COTIZATIA PLATITA LA ZI. INCLUZIV IONEL VANCEA, A PRIMIT CE DOREA SI PLESNESTE TRICOUL PE EL DE PORC ZBURATOR, DAR TOT LA SLAPI UMBLA SI SE CHINUIE SA-SI SCOATA OCHIUL LA CAT IL FREACA CA L-AU AMETIT ZLOTIII....

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

 

OLTCHIM CREANTE ACHITARE:

1. taxele, timbrele sau orice alte cheltuieli aferente procedurii instituite prin prezenta lege, inclusiv cheltuielile necesare pentru conservarea si administrarea bunurilor din averea debitorului, precum si plata remuneratiilor persoanelor angajate in conditiile art.10, art.19 alin.(2), art.23, 24 si ale art.98 alin.(3), sub rezerva celor prevazute la art.102 alin.(4);
2. creantele izvorate din raportul de munca;
3. creantele reprezentand creditele, cu dobanzile si cheltuielile aferente, acordate de institutii de credit dupa deschiderea procedurii, precum si creantele rezultand din continuarea activitatii debitorului dupa deschiderea procedurii;
4. creantele bugetare;
5. creantele reprezentand sumele datorate de catre debitor unor terti, in baza unor obligatii de intretinere, alocatii pentru minori sau de plata a unor sume periodice destinate asigurarii mijloacelor de existenta;
6. creantele reprezentand sumele stabilite de judecatorulsindic pentru intretinerea debitorului si a familiei sale, daca acesta este persoana fizica;
7. creantele reprezentand credite bancare, cu cheltuielile si dobanzile aferente, cele rezultate din livrari de produse, prestari de servicii sau alte lucrari, precum si din chirii;
8. alte creante chirografare;
9. creantele subordonate, in urmatoarea ordine de preferinta:
a) creditele acordate persoanei juridice debitoare de catre un asociat sau actionar detinand cel putin 10% din capitalul social, respectiv din drepturile de vot in adunarea generala a asociatilor, ori, dupa caz, de catre un membru al grupului de interes economic;
b) creantele izvorand din acte cu titlu gratuit.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48083 Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2016-08-18 10:04

#48076: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ? 

 

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 2013:

T1 8,659; T2 17,821; T3 17,821; T4 17,821; T5 17,821; T6 17,821; T7 17,821;T8 17,821; T9 17,821; T10 17,821; T11 17,821;T12 17,821

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro:

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850 Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare

pag 81 din 315

DECIZIA NR... DIN DATA DE 15.05.2013.
 S.C.Oltchim S.A se judeca pe legea insolventei aprobata de judecatorul-sindic in ianuarie 2013.

Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

H.G. 241/08.05.2013

 DECIDE:  Incepand cu data de 14.06.2013, inceteaza contractul individual de munca (CIM ):

 CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM ) si toate drepturile cuvenite salariatului, fiecaruia in functie de creantele neachitate inpotriva S.C. Oltchim S.A.

  CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA:  Art.36, Art. 37 si Art.42,

Art38.

Al1.b) incepand cu 01.01.2012 se acorda o compensatie in functie de vechime,astfel:

1. pentru vechime intre 0 -5 ani o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

2. pentru vechime intre 5-15 ani o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii;

3. pentru vechime >15 ani o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A. la data concedierii.

REGULAMENTUL DE SALARIZARE:
Art. 37.
Toate drepturile banesti cuvenite salariatilor se platesc inaintea oricaror obligatii banesti ale societatii.
Art. 38.
Al.1. In caz de faliment sau lichidare judiciara, salariatii au calitatea de creditori privilegiati, drepturile lor banesti urmand sa fie platite integral inainte de a-si revendica cota parte ceilalti creditori.
Al.2. Salariatilor li se va comunica in scris, pe baza de cerere scrisa adresata serviciului Financiar, dovezile eventualelor retineri legale efectuate.

Art. 39

Al.2. Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs sa_lariatului.

Ceea  ce a comunicat si ITM la solicitarea noastra:

".... art.166 alin4 din aceeasi lege "intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului."

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

SALARII PLATI COMPENSATORII CCM SUMA NETA: 38.164.916 LEI (9 milioane euro) la 929 salariati(602 în Vâlcea şi 327 în Piteşti) disponibilizati:

1.    17.106 lei pentru o vechime  intre 0 - 5 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 6 salarii medii bruteexistente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
2.    34.212 lei pentru o vechime  intre 5 - 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 12 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;
3.    51.318 lei pentru o vechime mai mare de 15 ani, reprezentând o suma neta echivalenta cu 18 salarii medii brute existente in S.C. Oltchim S.A., la data concedierii;

Art. 6 - Prezenta decizie isi produce efectele de la data comunicarii sale.*SI ART. 41 DIN CCM CARE SPECIFICA ACEEASI DECIZIE.  (BANII TREBUIAU ACHITATI PE LOC 15.05.2013)

CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM

S.O.S. OLTCHIM !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA LA  SC. OLTCHIM SA.

  6 salarii ; 12 salarii ; 18 salarii   <= UNDE SUNT BANII????UNDE SUNT BANII DE LA  OLTCHIM?????

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

 Art. 13  

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

 DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!  

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA


Musafir

#48084 Angajari amante-Sindicatul Galben(Chimistul)

2016-08-18 14:00

Luna trecuta au inceput angajarile amantelor sindicatului Chimistul in Oltchim,mai precis la sectia Polioli  a fost angajata o doamna pe post de Chimist cu studii superioare fara examen,insa  asa cum stim alti au dat examen, asa cum s-au facut amgajarile in ultimul timp.

Doamna a lucrat ca vanzatoare la alimentara Sindicatului Liber pe platforma chimica.


Musafir

#48085 Oltchimistilor-Trezirea

2016-08-18 14:05

Daca este asa ,cum se asteapta salariatii Oltchim ca Sindicatul Chimistul sa le negocieze un CCM bun, haideti sa ne retragem pana nu este prea tarziu.

Retragerea din CHIMISTUL

#48086 tradatorilor de oltchim-v-ati vandut

2016-08-18 14:08

Nu este corect ca amantele sindicalistilor sa fie angajate fara examen iar noi sa dam examen,de ce se face discriminare?


Musafir

#48087 Re: Re: Re: Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Ol

2016-08-18 15:10


Musafir

#48088 Re: Angajari amante-Sindicatul Galben(Chimistul)

2016-08-18 15:12

#48084: - Angajari amante-Sindicatul Galben(Chimistul) 

 Nume taticu nume

Cum o cheama pe aia de la polioli

Faci o fapta buna pana la capat


Musafir

#48089 Re: Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACER

2016-08-18 15:15

#48083: CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM! - Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ? 

 SUNT STANESCU SI M.AU INDUIOSAT MILOGELILEE TALE BA OBOSIT BETIVAN

ASA CA ITI DAU BANII ...

SCUZEEEEE ...

AM VRUT SA ZIC CA DE BANII AIA ITI DAU MU.IE NESFARSITAAAAAAAAA

FOTA A PLECAT MULTUMIT SI MURDAR LA BOTIC

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48090 Re: Re: Re: Re: Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public

2016-08-18 15:26

#48087: - Re: Re: Re: Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună public: Ol 

 MUUUISTULEEE CARE INGHITI CAAACATUUL SI STAI CU CLANTA LA CUURUL MEU SI COLEGILOR OLTCHIM, NICI NU STI PE CINE INJURI MIZERIE ORDINARA, STATI-AR MUIANUUUL IN CUURUL NOSTRU!!!!! HANDEL, FREAC-O SI LINGEE TARE DEMENTULE MAIMUTOI LIPSA CREIER BABUINIZAT HOIIIT SI SCOS DIN CONTEXT. MAI BAGA O TURA SI INGHITE ...

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

 Art. 13  

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

 DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!  

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48091 Re: Re: Angajari amante-Sindicatul Galben(Chimistul)

2016-08-18 15:30

#48088:  <= MAI STAI O TURA SI INGHITE TOT....

 TU CINEE POOLA NOASTRA ESTI ESCROCULE???? CE SCOOLA PE BASCULA ESTI CA TE JOC  IN MORTII TAI IN BOTUL TAU TOXIC SI INFECT CLANTA CLANTANITOARE. FOOOTU-TI RASA MATII SI NEAMULUI TAU. MAIMUTA BABUINIZATA JEG ORDINAR SCOS DIN CONTEXT. TE PLESNESC  DE ITI VEZI ZILELE NUMARATE IN SENS INVERS CRAPI CU LIMBA INFIPTA-N CUURUL NOSTRUUU, MAIMUTOIULE PORCIFICAT SCONCS LIPSA CREIER, ITI FUMEGA BOSTANUL LIPSA CREIER PENTRU CA TI-AI DAT FOC. [ PUNCT ]. BAGAAA SI  MAI BAGA O TURA SI INGHITE ...

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

 Art. 13  

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

 DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!  

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48092 Re: Re: Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE T

2016-08-18 15:32

#48089: <= SUUUGEEEE  SI BAGA IN TINE CAAACATUL NOSTRU BABUINULE DEZINFORMATOR SI SCONS LIPSA CREIER,

 ZI SA MORI TU MAI REPEDE DECAT ITI INCHIPUI SI INECAT IN CAACATUL NOSTRU. MUUUISTULE, IAR ESTI SCOS DIN CONTEXT SI AUZI VOCI SCRISE, TE DAI ALTII, ESTI IN CRIZA NEBUNULEEEE, SOCOOLA SPRE SPITALUL NEBUNILOR ESTE LOCUL TAU BAAAA!!!!!! BABUINULE SCOS DIN CONTEXT MORTULE VIU ESTI AVORTON AL NEAMULUI TAU DE RETARZI, PARAZITUL LINGAU SI LINGE TARE LA CUURUUL NOSTRU  ESTI ALA DE INFULECI TAREEE DEJECTIILE NOASTREE, INGHITE HOIIIITULE! SI,...., MAI BAGA O TURA SI INGHITE ...

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

 Art. 13  

Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

 DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!  

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

Societate in insolventa,
in insolvency,
en procedure collective

SC OLTCHIM SA RM VALCEA

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48093 Remus Borza: Justiția vâlceană condamnă CET Govora la faliment

2016-08-18 16:08

Remus Borza: Justiția vâlceană condamnă CET Govora la faliment

Administratorul judiciar al CET Govora, Remus Borza, a declarat joi pentru AGERPRES că justiția vâlceană aduce în faliment CET-ul, obligând societatea să furnizeze produse la valori aflate la aproape jumătate din prețul de cost.

Declarația lui Borza vine după ce printr-o decizie în instanță magistrații au hotărât că CET Govora este obligat să furnizeze abur industrial Uzinelor Sodice Govora la prețul de 78 lei gigacaloria, în timp ce prețul de cost este de 130 de lei.

"Ceea ce a decis azi Tribunalul din Vâlcea este sinonim cu falimentul CET Govora și împotriva statului român. Asta arată cum un judecător efectiv printr-o decizie absolut șocantă apără interesul unui grup privat și nu al unei societăți a statului care se află în insolvență și de funcționarea căreia depind peste 7.000 de salariați plus agentul termic dintr-un oraș de 120.000 de locuitori. Asta în condițiile în care în timpul negocierilor chiar și polonezii admiseseră că prețul din vechiul contract era prea mic și, în cele din urmă, ajunsesem la un preț de 106 lei. Și în condițiile în care Oltchim plătește 126 de lei, tot o societate de stat, aflată în insolvență. Deci, pe cine apără justiția statului român și pe cine condamnă la faliment?", a declarat Remus Borza.

În urmă cu două săptămâni CET Govora a denunțat contractul cu Uzinele Sodice Govora prin care CET furniza abur industrial la prețul de 78 de lei gigacaloria. Uzinele Sodice Govora, companie privată, a grupului CIEH Varșovia, a atacat în justiție acțiunea celor de CET Govora și a sistat producția.

Ulterior între CET Govora și USG au demarat negocieri pentru un nou contract iar joi Tribunalul Vâlcea a dat câștig de cauză companiei poloneze, astfel încât CET Govora ar urma să livreze abur industrial la prețul vechi. CET Govora a făcut apel la decizia Tribunalului Vâlcea.

CET Govora este o societate aflată în subordinea CJ Vâlcea și este furnizorul de abur industrial pentru Oltchim și Uzinele Sodice Govora și de agent termic pentru popuuulația din Râmnicu Vâlcea. Din cauza datoriilor, în urmă cu trei luni CET Govora a intrat în insolvență, iar administrator judiciar a fost desemnat Remus Borza.

http://www.agerpres.ro/economie/


Musafir

#48094 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună pu

2016-08-18 16:27

TACI SI SU.GE POOLA

 CA ASTA FACI TOATA ZIUA

SU.GE.OOOOOOO


Musafir

#48096 Re: Re: Re: Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RU

2016-08-18 16:30

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48097 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spun

2016-08-18 16:33

#48094: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Sindicatul Dreptate şi Adevăr îi cere administratorului judiciar să spună pu 

 MUUUISTULEEE CLANTA SPURCATA SI LIPSA CREIER BABUINIZAT MAIMUTOI SI SCOS DIN CONTEXT ITI STAM  IN BOSTANUL ALA PLIB DE FUM LIPSA CREIER DE E MUCEGAI SI PORCIFICAT PUTREGAI IMPUTIT SI JEG NENOROCIT PIROMANULE SOOOCOLLAAAA SPITALUL NEBUNILOR E DE TINE SI NEAMUL TAU OOO INCGHITI SI STAI LA CUURUUUL NOSTRUUU LINGEEE SI FA-TI NESS-UL LA CAAACATUUL DE ITI DAM, MAI BAGA CLANTA SXI INCA O TURA SI INGHITE!!!!!!!!!!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48098 Re: Re: Re: Re: Angajari amante-Sindicatul Galben(Chimistul)

2016-08-18 16:36

#48095: - Re: Re: Re: Angajari amante-Sindicatul Galben(Chimistul) 

 ESTI ALA CARE STAI CU BOTUL CLABTA DESCHIS ALARG LA CUURUL NOSTRU SI LINGI CU LIMBUTA, MAI MUSCA SI MAI DA-I O TURA SI INGHITE, PAPA TOT, NU TE LASA CANALIZARE IMPUTITA BABUINA LIPSA CREIER MAMUITOI FUM DE LA FOCUL DE ITI PRAJESTE BOSTANUL GOL, VID.

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

#48099 Re: Re: Re: Re: Re: JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAN

2016-08-18 16:37

#48096: -  <= BABUINULE LIPSA CREIER CLANTAU HANDEL, ESTI MORT.

 MUSCAAA SI BAGAA CAAAACATUL IN TINE.  LINGEE TARE MIZERIE LA CUURUL NOSTRU SI NU TE LASA CLANTA SCAOSA DIN CONTEXT SI LIPSA CREIER, MORTULE VIU.

important

#48100 COMUNICAT

2016-08-18 17:08

 In data de 20.08.2016 se v- a organiza un concurs ,, rezistenta in laț,, .Sant rugati sa participe nunai tampitii si idiotii de pe aceasta petitie.Persoanele serioase sint rugate sa ramana acasa.