Examen National

mdionis

/ #5788 Precizari necesare

2016-07-02 22:10

#5776: profesorul de matematica - Re: Re: Re: Re: FRe: Re: Re: Re: aici e locul titlului 

 Domnule "profesor de matematica",

Subiectul 6 a fost formulat corect si fara ambiguitati iar elevii+parintii semnatari isi cauta scuze penibile in aceasta petitie.

E dreptul lor sacrosanct, garantat de libertatea opiniei, sa fie penibili si sa ceara niste chestii absurde, lipsite de bun-simt, in total dezacord cu situatia de fapt si, in ultima instanta, profund daunatoare pregatirii viitoare a odraselelor aflate in cauza.

E dreptul nostru sacrosanct, garantat si el de libertatea opiniei, sa clarificam ca cererea din petitie nu are nici cel mai mic temei si ca ar fi o monstruozitate didactica din toate punctele de vedere acceptarea ei.

 

Nu ai insa caderea dumneata, indiferent de justetea sau injustetea parerii dumitale, sa te folosesti de acest limbaj mizerabil la adresa unor persoane care e foarte posibil sa greseasca. Un cadru didactic adevarat nu poate folosi un astfel de limbaj. Iar daca totusi angajatorul dumitale se cheama Ministerul Educatiei Nationale, te asigur cu cea mai mare responsabilitate ca locul dumitale nu este in fata elevilor. Exista o serie de principii generale care se studiaza si se insusesc inainte de a deveni profesor; prin cum te manifesti aici dumneata demonstrezi ca nu le stapanesti si nu esti cu nimic mai bun ca dascal decat elevii pe care ii critici in indeletnicirea lor de elevi. Nu ai nicio justificare sa te prezinti aici cu acest nickname de impostor, locul dumitale este la marginea societatii, nu poti fi un formator de suflete.

 

Sfatul meu este sa procedezi diplomatic si sa te gandesti bine-bine de trei ori inainte de a nu mai scrie nimic aici.