Concediu de îngrijire copil- 3 ani.

Anonim

/ #29

2016-05-24 12:44

Concediul de maternitate este de 2 ani. Este suficient pentru mama si copil. Dupa cei 2 ani copiii merg la cresa sau stau cu bunicii(in functie de situatie). Mi se pare mai mult decat rezonabil.Daca se aproba o prostie de acest gen, se va gasi cineva care apoi sa ceara 4 ani acasa cu copilul si tot asa pana probabil ajungem la varsta de 18 ani. Dragelor, ca sa va sustineti copiii trebuie sa si munciti. Nu aveti cu cine sa-i lasati dupa varsta de 2 ani? Pai atunci nu mai pierdeti vremea cu Facebook-ul si cu petitii de genul, ci intrati pe internet cu scopul de a va gasi un job de acasa care astfel sa va permita sa stati cu copilul si sa castigati si bani.Scopul nu e sa stam acasa cat mai mult pe banii statului (care oricum sunt foarte putini) ci sa progresam astfel incat sa ne fie si noua bine si copilului.

In Europa se sta 3-4 luni acasa. Si daca au salarii mai mari asta nu inseamna ca e mai usor sa-ti lasi la cresa bebelusul de 4 luni(si ca idee salariul in Europa nu e nici pe departe 3000 de euro,depinde de situatie si de post). Nu e nici acolo totul roz si usor si frumos. In loc sa ne bucuram ca putem sta 2 ani, cautam sa ne plangem si sa mai cerem 1 an de la stat? Dar voi va ganditi ca si economia are de suferit? Ce angajator sta sa te astepte 3 ani sa te intorci?

Asa ca, fruntea sus, cautati solutii daca nu vreti sa va intoarceti la munca. Ori cautati un serviciu part-time,ori munca de acasa, ori incepeti sa va ocupati ca alte mamici de facut prajituri, torturi, crosetat etc pentru a avea un venit lunar.

 

Iar daca nu ai nevoie de bani, atunci stai pe banii sotului acasa pana face copilul 18 ani sau chiar 40.