Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

/ #46690 Bravo lor! Ruşine nouă!

2016-04-12 07:54

Ştirea că societatea Oltchim este investigată pentru ajutoarele de stat acordate chiar de către Comisia Europeană mi se pare, dacă nu o glumă, cel puţin o chestiune tardivă. Ani la rând fostul director general Constantin Roibu s-a luptat cu morile de vânt pentru ca acest combinat chimic să poată funcţiona mai departe. Intervenţiile de  tot felul, precum şi influenţele externe gen PCC au făcut ca activitatea de la Oltchim să fie redusă la ceea ce are astăzi. Ţinta principală a acestor grupuri, care numai interesante de bunăstarea Oltchimului nu erau, a fost bineînţeles dinamitarea activităţii principalului pion al acestei societăţi. Atacurile virulente la adresa lui Constantin Roibu, un lobby agresiv, au încetat imediat după debarcarea acestuia din fruntea combinatului chimic. O operaţiune  de manual cu marca unor specialişti din grupuri de forţă, credem noi,  ostile Oltchim.

Dacă vă uitaţi puţin în urmă veţi observa lobby-ul agresiv dus la nivel guvernamental dar şi mediatic, acţiuni care au încetat brusc după debarcarea lui Roibu. Promisiunile PCC, dar şi îngrijorările lor referitor la activitatea Oltchim au dispărut în ceaţă, la fel ca şi fostul ofiţer de informaţii Zaremba, polonezul trimis să coordoneze probabil operaţiunea de aducere a Oltchim acolo unde îşi doreau stăpânii din umbră. Şi anume reducerea activităţii până acolo unde combinatul chimic din Vâlcea să nu mai fie un concurent de luat în seamă pentru alţi producători din Europa. Nu aşa s-a întâmplat cu multe alte fabrici şi uzine din România care făceau concurenţă  serioasă altora din afara tării?!

Acum Comisia Europeană investighează praful de pe tobă. Pe cine mai interesează când Oltchimul e cu un picior în groapă?! Mai crede cineva într-o redresare minune?!  Nu aş crede. Îmi amintesc la un moment dat cât zbucium a fost legat de instalaţia de Piroliză de la Piteşti necesară producerii de propilenă şi de etilenă. Îmi amintesc că în Consiliul de Administraţie la Oltchim a fost chiar şi un actual candidat la Primăria Râmnicului. Este vorba despre Grig Crăciunescu care a înţeles încă de pe atunci care este miza şi a sprijinit demersurile respectivei echipe de conducere din acel moment. Primarul unui municipiu poate fi o piesă grea în susţinerea intereselor economice ale unei zone. Şi mai ştiu că nu a fost singurul care s-a zbătut. Vreau doar să spun însă,  atât timp cât nu există o susţinere politică serioasă şi nu există un consens general, atunci singuri ne vom face viaţa amară.

S-a demonstrat şi la Oltchim şi la CET unde echipe manageriale de succes au fost ţintite, lovite şi debarcate pentru ca să ce?! Ca să se aleagă praful de tot.  Iar dezastrul nu vine niciodată singur şi nici peste noapte. Atunci avem ce merităm pentru că nu ne dăm seama şi, mai ales, nu ne-am dat seama că interesul general este mai important decât cel de grup al unora sau al altora, interese meschine puse uneori în slujba altora. Iar asta s-a făcut de multe ori în orb şi pentru nimic, speculându-se  chiar şi aversiuni ori frustrări de tot felul. Păcat că aceste mizerii continuă când situaţia este foarte dificilă economic în acest judeţ frumos, dar parcă blestemat să fie dirijat de oameni fără dragoste de aceste meleaguri.  Însă repet. Ne merităm soarta, totul părând un carusel autodistructiv în care am intrat singuri şi din care nu mai putem ieşi. În timpul ăsta, alţii (mai ales din afara) se mişcă în voie. Şi-au atins şi încă îşi mai ating scopurile. Bravo lor! Ruşine nouă! Mă gândesc oare ce le vom spune copiilor noştri?!

http://jurnalvalcean.ro/bravo-lor-rusine-noua/