Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

OLTCHIM

/ #46683 Şomeri, atenţie mărită! După acuzaţiile DIICOT, Romprest nu reuşeşte să angajeze personal pentru ser

2016-04-11 17:17

Şomeri, atenţie mărită! După acuzaţiile DIICOT, Romprest nu reuşeşte să angajeze personal pentru serviciile de salubrizare a Râmnicului!

Disperare la societăţile controlate de Florian Walter, finul fostului ministru Miron Mitrea: caută şomeri dispuşi să se angajeze ca muncitori necalificaţi sau şoferi şi în comunele limitrofe!

Alexandru Roşu, primarul comunei Bujoreni, confirmă că Romprest, grup de firme controlat de omul de afaceri Florian Walter, caută cu disperare angajaţi în Râmnicu Vâlcea şi împrejurimi. “Ieri (luni, 20 iulie n.r.) au venit cei de la Romprest şi ne-au rugat să-i ajutăm să anunţe în comună că angajează în regim de urgenţă muncitori necalificaţi şi şoferi. Majoritatea celor fără loc de muncă de la noi sunt plecaţi în străinătate, unii la muncă, alţii după noroc, chiar prin Suedia. Le vom acorda tot sprijinul, pentru că este o ocazie avantajoasă pentru locuitorii comunei Bujoreni”, ne-a declarat edilul din comuna situată între Râmnicul Vâlcea şi Călimăneşti.

De la 1 august, beneficiarii ce refuză contractele cu noul operator, pasibili de amendă

Începând cu 1 august a.c., Asocierea S.C. Romprest Energy SRL şi SC Compania Romprest Service S.A. (lider de asociere SC Romprest Energy SRL) va fi prestatorul serviciilor de salubrizare din municipiu, în detrimentul vechiului operator, SC Urban SA Râmnicu Vâlcea. Conform informaţiilor furnizate de primărie, cu noul prestator a fost semnat Contractul de delegare nr. 23205/26.06.2015, ca urmare a finalizării procedurii de licitaţie publică deschisă organizată de autoritatea contractantă (Municipiul Râmnicu Vâlcea). Executivul local înştiinţează locuitorii, firmele şi ascociaţiile de proprietari că au obligaţia de a încheia contractul de prestări servicii cu noul operator, în cazul refuzului fiecare potenţial beneficiar fiind pasibil de amendă de la 500 la 1.000 lei.

DIICOT îl acuză de evaziune şi că a angajat masiv muncitori la negru!

Situaţia relevă faptul că Romprest este nepregătită să preia serviciile de salubrizare din municipiul reşedinţă de judeţ, având în vedere că mai sunt mai puţin de 10 zile până în momentul din care decurg termenii contractuali.

DIICOT îl acuză pe Walter/Buşcă de faptul că, în perioada 2013 – 2014 a coordonat un grup infracţional organizat format din 23 de persoane, care a desfăşurat operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă pentru realizarea operaţiunilor ilicite. Florin Busca a iniţiat şi a coordonat aceste circuite financiare pe mai multe paliere, ce au avut drept scop înregistrarea în contabilitatea societăţii Compania Romprest Service SA Bucureşti a achiziţiilor, de la diverse societăţi comerciale, utilizate exclusiv pentru emiterea de facturi. Conform anchetatorilor, majoritatea angajaţilor din cadrul firmei de salubritate deţinută de Busca lucrau la negru, iar, pentru a justifica şi a deduce banii plătiţi muncitorilor, Romprest încheia contracte cu alte firme, care la rândul lor încheiau contracte cu alte societăţi, până se ajungea la „un eşalon patru”.

Motive misterioase pentru schimbarea numelui din Buşcă în Walter

O altă firmă, de pază, înfiinţată de acelaşi om de afaceri (Romprest Security) asigură în prezent paza la combinatul chimic Oltchim, obiectiv indistrial clasificat drept strategic. Firma lui Walter (Romprest Security) este aceeaşi care a asigurat paza şi în perimetrul Aeroportului Otopeni, afaceristul reuşind să înlocuiască astfel Jandarmeria Română.

În urmă cu câţiva ani, Florin Buşcă susţinea că şi-a schimbat numele în Walter pentru ca firma sa să poată participa fără probleme la o licitaţie privind prestarea de servicii pentru bazele americane din România, fără a da informaţii legate de ce anume îl încurca, în situaţia în care îşi păstra identitatea iniţială.

Sursele noastre susţin că toate aceste amănunte converg către concluzia că grupuri de interese apropiate de vechile structuri de conducere din PSD încearcă să-şi însuşească “felii” importante din pieţele diferitor servicii publice (plătite garantat) şi în Vâlcea. Ion Gigi Matei, unul dintre viceprimarii cu atribuţii de primar, ştie de ce.

http://www.laraport.ro/index.php/