Votați zero bani publici pentru Catedrala Mântuirii Neamului


Musafir

/ #1

2015-11-22 19:32

Iată ce declara Patriarhia Romana in 2010:

Pentru a elimina comentariile tendenţioase din partea unor trusturi de presă, în legătură cu rostul Catedralei şi mai ales cu banii din care se va ridica, PS Ciprian a făcut mai multe precizări.
Patriarhia Română va construi Catedrala Mântuirii Neamului din fonduri proprii şi din contribuţiile credincioşilor, şi nu cu bani de la Buget, întrucât Statul român nu a rezervat în Bugetul pentru anul 2010 fonduri pentru Catedrala patriarhală.
"Deşi ne aflăm în perioadă de criză, Patriarhia Română doreşte să înceapă construcţia Catedralei, găsind o soluţie prin care oamenii să nu intre în panică, gândindu-se că va fi o povară pentru instituţiile Statului şi pentru credincioşi. Se va porni cu o finanţare din partea unei bănci din România, care va credita Patriarhia Română cu suma de bani necesară şi care va accepta să primească plata în termen de 15 ani, după finalizarea fazei "la roşu" a Catedralei. Patriarhia Română se va achita în acest timp cu ajutorul contribuţiilor de la credincioşi, dar nu în momentul de faţă, ci după construirea Catedralei, când se va începe şi o campanie de colectare de fonduri", a spus PS Ciprian Câmpineanul.


Pai asa ne era vorba?