Semneaza petitia,DEMISIA Patriarhului Daniel!!!


Musafir

/ #505

2015-11-04 16:55

O monarhie parlamentară ar fi oferit mai multe şanse pentru un sistem politic mai bun în România.
Biserica Ortodoxă Română ar fi trebuit să ceară asta.
Nu era vorba de politică ci de morală, minimă morală.
Tot ea ar fi trebuit să ceară prima, deconspirarea colaboratorilor Securităţii şi interzicerea accesului în politică şi justiţie.
După deviaţiile legionaro-comuniste ale B.O.R. a urmat o perioadă la fel de ruşinoasă care nu va putea fi ştearsă niciodată.
În 1990 actualul Patriarh a fost ales Mitropolit al Moldovei. Avea 39 de ani, o vârstă foarte fragedă pentru această demnitate. S-a spus că această mişcare a fost făcută în eventualitatea că Patriarhul de atunci ar fi rămas definitiv la mânăstire(gest de veşnică pomenire, ratat conform obiceiului). Ca să fii ales Patriarh trebuia să fii Mitropolit; nu te joci cu gradele, pardon, regulamentul.
Despre cei ce formau atunci Sfântul Sinod ar trebui să ne lămurească arhivele serviciilor secrete. Acestea ne-au anunţat că dosarul actualului Patriarh a fost ars. Să presupunem prin culmea absurdului că B.O.R. ar îndemna oficial "boborul" la monarhie constituţională. Pun pariu că fenomenul Phoenix ar fi dovedit; dosarul Patriarhului s-ar întrupa din propria cenuşă.
Despre Ion Iliescu se vorbea cu mult înainte de 1980 că-i va urma Prea Împuşcatului.
Aşa că la vremuri noi, tot ei între ei.