Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT , ALERT, ALERT, ROMANIA :

/ #41469 Premierul Victor Ponta, la DNA. Surse: Sechestru pe averea premierului

2015-07-13 09:19

Premierul Victor Ponta, la DNA. Surse: Sechestru pe averea premierului

Video Victor Ponta s-a prezentat azi la DNA. Premierul este INCULPAT în dosarul lui Şova, procu_rorii îi pun sechestru pe o parte din avere. Comunicatul DNA - VIDEO

continuare vezi aici http://www.mediafax.ro/politic/

Procu_rorii anticorupţie au pus sechestru pe averea premierului Victor Ponta, care a fost chemat în această dimineaţă să dea explicaţii în legătură cu cele 19 infracţiuni de care este acuzat în Dosarul Turceni-Rovinari. 

Victor Ponta a venit în cârje la Direcţia Naţională Anticorupţie şi nu a stat mai mult de zece minute. A refuzat să dea declaraţii în faţa procu_rorilor, potrivit unor surse. Prim ministrul are propria variantă: anchetatorii ar fi amânat audierile.

Cu toate acestea, potrivit unor surse premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Şova, iar procu_rorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru, potrivit unor surse judiciare. 

UPDATE 11.25. Premierul a părăsit sediul DNA. "Procu_rorul a dispus expertiza financiar-contabilă. Mă voi întoarce în august, când va fi gata expertiza", a declarat Victor Ponta la ieşire. 

Victor Ponta a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 10.55, premierul sprijinindu-se în cârje.

Primul ministru nu a răspuns la niciuna dintre întrebările privind prezenţa la DNA, audierea sa, un posibil sechestru pe bunuri sau luarea vreunei măsuri preventive în dosarul în care este urmărit penal.

Victor Ponta le-a spus jurnaliştilor care l-au aşteptat să îl lase să treacă, pentru că vrea să ajungă la DNA. "Vreau să ajung la DNA şi dumneavoastră nu mă lăsaţi, e prima oară când mi se întâmplă aşa ceva", a mai spus Ponta. 

Problemele penale pentru care Victor Ponta renunţă la funcţia de preşedinte al PSD

Pe 5 iunie DNA a început urmărirea penală pentru fapte pe care Victor Ponta le-ar fi comis în calitate de avocat. El este acuzat de spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri, în dosarul Turceni-Rovinari, în care este cercetat şi Dan Şova. În plus, procu_rorii au vrut să înceapă urmărirea penală a lui Victor Ponta și în calitate de premier, pentru că ar fi fost în conflict de interese de fiecare dată când l-a numit pe Dan Şova ministru. Dar Parlamentul nu a fost de acord.

Victor Ponta renunţă la şefia PSD. Rovana Plumb este lider interimar

Reamintim că premierul Victor Ponta a anunţat ieri pe pagina sa de Facebook că nu va mai ocupa nicio funcţie de conducere în PSD. Acesta a precizat că nu va mai ocupa funcţia de conducere până când DNA nu va finaliza ancheta care îl privește. 

El şi-a motivat decizia precizând că şi alţi colegi PSD au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică.

Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştinţă decizia mea de nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevăzută de Constituţie!). În cazul în care nu voi avea o soluţie a justiţiei în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcţie şi voi lupta din simplă şi onorantă calitate de membru de partid”, a scris Victor Ponta. 

http://www.digi24.ro/Stiri