Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT , ALERT, ALERT, ROMANIA :

/ #41338 Gabriel Oprea: Cum și-ar putea pierde geal Oprea și doctoratul, și gradul

2015-07-10 11:04

Cum și-ar putea pierde geal Oprea și doctoratul, și gradul

Au trecut cinșpe ani și restul zile de cînd generalul Gabriel Oprea și-a luat doctoratul, pînă s-a găsit cineva să se întrebe cum a fost posibilă o asemenea minune, față de care nemaipomenitele fapte postume ale Sfintei Parascheva par niște biete banalități. Și dacă Oprea n-ajungea premier interimar, ocazie cu care și-a adus lumea aminte de plagiatul titularului de la Palatul Victoria, poate că nimeni nu și-ar fi pus întrebarea cum de s-a întîmplat o asemenea chestie, total împotriva naturii neintelectuale a generalului, cu 15 ani în urmă.

Așa s-a trezit Gabi Oprea suspect de un plagiat pe care l-a dus atîția ani pe picioare, fără să-i sesizeze careva beteșugurile unei școlarizări pe sponci și fără ca nimeni din mediul academic să remarce că între ideea de doctorat și conceptul de geal Oprea Gabriel se manifestă o inviolabilă contradicție în termeni. Cum-necum, la fel cum a ajuns să aibă toate stelele posibile pe epoleți și două decorații, de ce n-ar fi fost convins Oprea că un doctorat e un mizilic asemănător?

Asta e treaba îndrumătorului, o fi cugetat Oprea, între două ridicări în grad la „excepțional”, mai gîndindu-se, poate, că dacă un pîrlit de civil e în stare de un doctorat, chiar dacă e inapt de serviciul militar, cu atît mai apt pentru acest soi de hîrțogăraie e un ditamai generalul.

Prin comparație cu plagiatul lui Ponta, de peste o sută de pagini care au aterizat otova din cartea îndrumătorului în lucrarea semnată de viitorul premier, Oprea și îndrumătorul său au procedat mai cu perdea, în ciordeala din care a rezultat textul pe care și-l atribuie generalul, aplicînd aceeași strategie ca Ponta și îndrumătorul lui. Se ia cît de mult și fără ghilimele dintr-un op al îndrumătorului și se bagă în compunerea candidatului, fiindcă păgubitul de această hoție intelectuală doar n-o fi nebun să-și reclame doctorandul, ca să-i omoare contribuția academică la care îndrumătorul însuși a transpirat mai mult îndrumatul.

După o asemenea academică afacere, cît se poate de cinstită în felul ei, atît pentru magistru, cît și pentru discipol, era normal ca premierul-suplinitor să le răspundă celor care l-au întrebat dacă și-a plagiat lucrătura că el a respectat și respectă legile țării, cu trimitere la doctoratul pe care l-a obținut ca un călător în tramvai care primește biletul altuia, ca să aibă ce arăta comisiei care-l ia la control.

 Or, dacă onor comisia de etică a Universității din Bucu_rești îl ia la cercetat pe generalul-doctor Oprea, normal ar fi ca, dacă îi pune dangaua de plagiator generalului, să-l ia la întrebări și pe îndrumătorul său: „Ia zi, magistre, cum de n-ai observat că doctorandul matale te-a furat tocmai pe dumneata?”. După care să predea probele Parchetului, spre aprofundare, caz în care Oprea va fi în pericol să-și piardă și stelele de pe umăr, nu numai doctoratul.

http://www.catavencii.ro/