Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREAN_TELE SA_LARIALE OLTCHIM: DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea

/ #41028 Gheorghe Piperea facebook

2015-07-05 16:43

Gheorghe Piperea

Se pare ca grecii au votat nu in proportie de 53% la referendum. Asa zice Le Monde. Sa vedem pe unde vor scoate camasa alchimistii nostri.

Up - date : presa din Grecia confirma. S-a respins "planul" de austeritatea al tehnocratilor europeni. Cred ca e momentul ca dl Junker sa demisioneze. Nu mai vrem un al treilea bail-out.

PS Ma intreb daca miine vor fi deschise bancile grecesti sau vor ramine inchise inca o saptamina. Ca sa nu isi dea obstescul sfirsit, saracele.

 

 ===

DEFINITIE ALCHIMA PENTRU NECUNOSCATORI:

Alchimia este o formă de cunoaștere protoștiințifică, dar și o artă ocultă, specifică etapelor din vechime ale istoriei cunoașterii umane (antichitate și evul Mediu), care avea trei obiective principale:

  • transmutația[1] metalelor în aur și argint
  • crearea unui homunculus, un om artificial
  • obținerea unei substanțe magice (o licoare sau o pulbere numită piatra filozofală) care să permită obținerea panaceului (poțiune care să vindece toate bolile).

Când metalurgia egipteană a fuzionat cu filozofia greacă și cu misticismul Orientului Mijlociu, în secolul I, a luat naștere alchimia, predecesoarea chimiei moderne.

De aici reiese că alchimia nu era doar o formă de investigare a naturii, ci și o disciplină filozofică și spirituală. Noțiuni din chimie, metalurgie, fizică, medicină (științe aflate în fază incipientă) se combină cu cele din astrologie, religie, spiritualism, misticism, semiotică și artă.

În epoca actuală, alchimia prezintă interes doar pentru istoria științei, pentru dimensiunile ei mistice, ezoterice și pentru artă, ca generatoare de motive și subiecte.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Alchimie