Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT VALCEA :

/ #40028 Prefectul Cornoiu riscă 5 ani de puşcărie

2015-06-15 07:00

Prefectul Dumitru Cornoiu a făcut pact cu clasa politică locală, reprezentantul guvernului în teritoriu, aflat în incompatibilitate crasă, şi-a angajat soţia la CET Govora, anul trecut, iar fiul din dotare a primit un contract gras pe consiliere psihologică cu toate că societatea are în organigramă un psiholog. Conducerea CET, plătea şi plăteşte doi oameni pentru acelaşi serviciu, doar sumele diferă.

 Fiul prefectului, a încasat, prin încredințare directă, cel puţin 136.000 lei pe an, adică 1,36 miliarde de lei vechi! Numai de la CET, pentru că fiul este abonat la mai multe societăţi cu capital de stat, contracte înlesnite de prefectul Cornoiu care deţine şi funcţia de preşedinte al Colegiului Psihologilor Vâlcea, asociaţie din care face parte şi fiul său.

Prefectul Cornoiu, abonat prin fiu la banii CET-ului

În şedinţa ordinară din 29 mai, CJ Vâlcea a aprobat bugetul CET Govora SA. Din document reiese că a fost dublată suma prognozată a fi cheltuită pentru “Alte servicii executate de terţi”, de la 9,72 milioane lei, la 18,53 milioane lei,un buget alocat cu dedicaţie nespecificată în acte, dar negociată la greu de greii judeţului.
În calitate de prefect, Dumitru Cornoiu acordă aviz de legalitate hotărârilor CJ Vâlcea, unicul acţionar al CET Govora SA, deci şi bugetul anual de venituri şi cheltuieli al societăţii. Prefectul riscă 5 ani de puşcărie, pentru că din poziţia de prefect poate condiţiona spre beneficiul propriu sau al apropiaţiilor, în cazul de faţă al fiului, avizul de legalitate. “Fapta funcţionarului public care, în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, îndeplineşte un act ori participă la luarea unei decizii prin care s-a realizat, direct sau indirect, un folos material pentru aceste categorii, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea dreptului de a ocupa o funcţie publică pe durată maximă”, din Codul Penal.

 http://www.timpuldevalcea.net/?p=14334