Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #39361 Re: SA FIM ALATURI DE EI ... BRAVO LOR!

2015-06-04 10:36

#39352: - SA FIM ALATURI DE EI ... BRAVO LOR! 

"Nu cerem pomana ... ". TUPEU SI NESIMTIRE LA GUVERN, PE BANII NOSTRI:
"Disponibilizaţii au fost împinşi, de pe treptele Guvernului peste stradă, pentru a nu strica imaginea premierului."

http://www.timpuldevalcea.net/?p=14194

Oltchimiştii cer demisia prefectului Dumitru Cornoiu

Disponibilizaţii de la Oltchim fac greva foamei în faţa Guvernului

Şapte din cei 57 de disponibilizaţi de la Oltchim care au refuzat plata salariilor compensatorii în rate lunare, dacă combinatul va avea banii, fac greva foamei în faţa Guvernului. Disponibilizaţii s-au deplasat mierc_uri dimineaţa la Buc_ureşti nemulţumiţi de promisiunile mincinoase ale premierului Victor Ponta şi prefectului Dumitru Cornoiu, cei doi artizani care le-au furat salariile compensatorii pentru a susţine financiar combinatul înaintea alegerilor.

Disponibilizaţii au vrut să proteseteze chiar pe treptele Guvernului, dar au fost împinşi peste stradă pentru a nu strica imaginea premierului.

Pe lângă bani, foştii angajaţi de la Oltchim, au cerut demiterea prefectului de Vâlcea pentru modul lamentabil în care a gestionat criza de pe platforma chimică. Colegii rămaşi acasă au afirmat că toţi cei şapte foşti chimişti suferă de boli cronice, unii au operaţii de inimă, dar au acceptat să facă greva greva foamei pentru că se află într-o situaţie limită.

Nu cerem pomană, cerem plata salariilor comepnsatorii şi vrem ca cineva să fie tras la răspundere pentru tot ceea ce s-a întâmplat cu noi, cu acest combinat Oltchim. Vom sta în greva foamei atât cât este nevoie, iar în seara aceasta vom dormi sub cerul liber, în parcul de lângă Guvern. Noi ne-am fi dorit să protestăm chiar în faţa intrării în sediul Guvernului, dar au venit jandarmii şi ne-au forţat să ne mutăm peste stradă, probabil au zis că le stricăm imaginea. Şi-au bătut joc de noi timp de doi ani de zile, ne-au călcat în picioare depturile, am ajuns la limită, nu mai avem bani să ne trimitem copiii la şcoală”, a declarat Ion Drăghici, unul dintre protestatarii din faţa Guvernului.

Supăraţi că nimeni din Guvern nu s-a sinchisit să discute cu ei, disponibilizaţii au decis să se reorganizeze într-un grup mai mare de maxim 30 de persoane şi au chemat în ajutor încă 20 de foşti colegi de muncă. Aceştia se vor deplasa la Buc_ureşti joi dimineaţa şi vor sta până vor obţine un răspuns concret de la Guvernul care le-a luat taxe şi impozite pe salarii compensatorii neîncasate.