NU UCIDETI CARTILE CU INTERNETUL!!!

Protestatar_2

/ #10 A fost odata o biblioteca...

2015-05-13 10:57

"Asa trebuie sa incep, din pacate, pentru ca a fost si ca tot ce este frumos, s-a desfintat. O biblioteca mica, dar condusa de o DOAMNA cu o inima cat soarele, unde copii, tineri, adulti veneau cu drag si imprumutau carti, statea de vorba, vizionau spectacole. Da! vizionau spectacole, deoarece nu era doar o simpla biblioteca ci un colt unde 20-25 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani descopereau impreuna cu Cristina (acesta este numele DOAMNEI), ajutati de inca o DOAMNA cu inima cat cerul (actrita Ioana Perescu) tainele teatrului. De mai bine de 4 ani invata roluri si pun in scena piese de teatru de copii, dar nu numai, piese care s-au jucat in acelasi timp si la teatrul de copii Ion Creanga (ma refer la piesa Renard Vulpoiul).

Din piesele "puse in scena" la biblioteca fac parte: "Alice in tara minunilor", “Renart Vulpoiul”, “Pinochio”, "Gaitele" (un fragment), "Familia Chit-Chit", etc. Din toamna se pregatesc pentru a pune in scena "Vrajitorul din Oz". Roluri invatate, costume cusute (sau lipite), masti, decoruri, etc, toate erau aproape gata, pe data de 21MAI 2015 aveau premiera. Dar...am fost anuntati ca acel "colt de rai" pentru noi oamenii de rand si pentru copii nostrii se desfiinteaza, in circa o saptamana trebuie sa luam costumele si tot ce avem acolo.

Oare nimeni nu se gandeste la acesti copii, la munca lor si a celor doua DOAMNE timp de atata timp? Nimeni nu se gandeste la noi cei din cartier care ne dorim sa citim, dar poate nu avem atati bani sa cumparam acele carti si ne duceam sa le imprumutam de la biblioteca? De ce trebuie sa dispara tot ce este frumos?

Pentru noi cei din cartier (si nu numai) biblioteca aceea mica, cu rafturi inghesuite era o oaza de liniste si fericire. In fiecare an inaintea Craciunului ne intalneam si cantam colinde,venea "Mosul" la copii, eram o mare familie de "cititori".

Cum putem face sa fim auziti? Ne poate ajuta cineva sa nu ni se destrame "familia"? Ii poate ajuta cineva pe acesti copii frumosi si plini de talent si voie buna sa isi vada visul de a pune in scena piesa dupa piesa, de a descifra tainele teatrului?"