NU UCIDETI CARTILE CU INTERNETUL!!!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția NU UCIDETI CARTILE CU INTERNETUL!!!


Musafir

#1

2015-05-12 23:10

Consider că avem nevoie de carte şi nu doar de informare pe internet, în plus ştiu că munca bibliotecarilor nu se rezumă la a împrumuta şi primi cartea restituită - este o muncă complexă ce presupune un bagaj vast de cunoştinţe generale şi o aplecare spre munca alături şi pentru oameni. Biblioteca este şi sper să rămână un punct de reper pentru toată lumea, un loc unde indiferent de vârstă şi preocupare să găsească lectura căutată, informaţia dorită, socializare şi/ sau refugiu. Este nevoie de oameni pregătiţi şi de spaţii cât mai generoase pentru biblioteci, nu închiderea spaţiilor!!!!

Musafir

#2

2015-05-13 04:11

Iubesc cărtile si imi doresc ca toata lumea sa înceapă sa citească mai mult poate asa vom putea distruge mediocritatea care a început sa fie data drept "elita". Succes in aceasta campanie de salvare a culturii!!!

Musafir

#3

2015-05-13 05:25

mai este nevoie de comentarii?dubioasă este ”retrocedarea”! dar,în fond și judecătorilor le este foame,că e ”democrație” și fiecare fură ce poate!

Musafir

#4

2015-05-13 06:43

Pentru ca singura placere care nu costa in ziua de azi ,pt mine ,a rămas lectura.

Musafir

#5

2015-05-13 06:47

Am semnat petitia deoarece, pentru mine, biblioteca este o CASA este ACASA, unde caut sa evadez din cotidian (cu toate probeleme ce decurg din asta; griji, stress) si nu numai din motivul acesta ci si pentru c-am vazut venind, cu mare drag, o multime de oameni de toate varstele si conditiile sociale, de la copii ce nu stiu sa citeasca, pentru ca vin sa fie ACTORI, pana la oameni mai in varsta care vin pentru carti, pentru internet sau pur si simplu pentru o conversatie placuta si socializare.

Musafir

#6

2015-05-13 06:56

Iubesc lectura, cartile si consider ca ele detin o importanta maxima, in viata unui om, in viata oricarui om. Citesc, si in ultima vreme pot spune ca una din cartile pe care am cautat-o chiar in filiala colegei mele, I. L. Caragiale mi-a schimbat viata. Cautam niste raspunsuri, si rasfoiam anumite titluri. Intamplator mi-a cazut ceva in mana, si acea carte m-a ajutat sa descopar noi orizonturi.Cartile sunt importante pentru mine, pentru prietenii mei, pentru colegii mei, pentru oricare om.


Musafir

#7

2015-05-13 09:05

Din dragoste de carte !

Musafir

#8

2015-05-13 09:10

Pentru ca citesc carti.
Protestatar_1

#9   Lipiti-ma, va rog,  la orice forma de protest , cu acest comentariu!  

2015-05-13 10:24

"Sunt mamica unei fetite de 8 ani si-un pic, Ilinca.

De 4 ani si-un pic, avem permise la Biblioteca Cezar Petrescu, unde mergem cel putin de doua ori pe saptamana.

Aici, la biblioteca, este locul pentru care Ilinca are sentimentul de acasa.

Aici, la biblioteca, a invatat sa citeasca si  sa iubeasca cartile, sa lege prietenii, sa faca parte dintr-o echipa, sa interpreteze diferite roluri, sa participe cu trupa de teatru la cateva spectacole mi-nu-na-te, sa cante colinde, sa deseneze,  adica sa se bucure de fiecare moment petrecut acolo.

Cand am primit vestea ca biblioteca se inchide, am cumpanit cum sa-I spun sa fie suportabil socul …

Ieri cand am fost sa inapoiem cartile am avut eu un soc! Spatiul era pe jumatate golit si tern si fara viata!

Nu gasesc cuvinte suficient de sugestive care sa reflecte indignarea fata de sistem si fata de nepasarea celor care si-au adus obolul pentru inchiderea acestui centru de cultura.

 

Geta Bordeiu, mama de Ilinca"

Protestatar_2

#10 A fost odata o biblioteca...

2015-05-13 10:57

"Asa trebuie sa incep, din pacate, pentru ca a fost si ca tot ce este frumos, s-a desfintat. O biblioteca mica, dar condusa de o DOAMNA cu o inima cat soarele, unde copii, tineri, adulti veneau cu drag si imprumutau carti, statea de vorba, vizionau spectacole. Da! vizionau spectacole, deoarece nu era doar o simpla biblioteca ci un colt unde 20-25 de copii cu varste cuprinse intre 5 si 13 ani descopereau impreuna cu Cristina (acesta este numele DOAMNEI), ajutati de inca o DOAMNA cu inima cat cerul (actrita Ioana Perescu) tainele teatrului. De mai bine de 4 ani invata roluri si pun in scena piese de teatru de copii, dar nu numai, piese care s-au jucat in acelasi timp si la teatrul de copii Ion Creanga (ma refer la piesa Renard Vulpoiul).

Din piesele "puse in scena" la biblioteca fac parte: "Alice in tara minunilor", “Renart Vulpoiul”, “Pinochio”, "Gaitele" (un fragment), "Familia Chit-Chit", etc. Din toamna se pregatesc pentru a pune in scena "Vrajitorul din Oz". Roluri invatate, costume cusute (sau lipite), masti, decoruri, etc, toate erau aproape gata, pe data de 21MAI 2015 aveau premiera. Dar...am fost anuntati ca acel "colt de rai" pentru noi oamenii de rand si pentru copii nostrii se desfiinteaza, in circa o saptamana trebuie sa luam costumele si tot ce avem acolo.

Oare nimeni nu se gandeste la acesti copii, la munca lor si a celor doua DOAMNE timp de atata timp? Nimeni nu se gandeste la noi cei din cartier care ne dorim sa citim, dar poate nu avem atati bani sa cumparam acele carti si ne duceam sa le imprumutam de la biblioteca? De ce trebuie sa dispara tot ce este frumos?

Pentru noi cei din cartier (si nu numai) biblioteca aceea mica, cu rafturi inghesuite era o oaza de liniste si fericire. In fiecare an inaintea Craciunului ne intalneam si cantam colinde,venea "Mosul" la copii, eram o mare familie de "cititori".

Cum putem face sa fim auziti? Ne poate ajuta cineva sa nu ni se destrame "familia"? Ii poate ajuta cineva pe acesti copii frumosi si plini de talent si voie buna sa isi vada visul de a pune in scena piesa dupa piesa, de a descifra tainele teatrului?"

 

Sustinator_3

#11 Inca mai speram....se va gasi o solutie...pentru un...spatiu unde Cristina, Ioana si alti voluntar

2015-05-13 19:21

"Au trecut 17 ani de cand adultii din familia noastra trec, de cateva ori pe zi, pe langa acel spatiu care a gazduit, pana nu demult, Biblioteca Cezar Petrescu. Am crescut odata cu biblioteca, am devenit mai intelepti pentru ca am avut ocazia sa ne imbogatim mintile si sufletele prin intermediul cuvintelor scrise gasite in cartile din biblioteca. In perioada de 1 an in care biblioteca a fost inchisa pentru renovare (si schimbare bibliotecar) am fost nevoiti sa imprumutam carti de la alte filiale ale Bibliotecii Metropolitane, lucru care a insemnat un timp suplimentar petrecut in trafic pana la acele filiale. Si apoi...bucurie mare! S-a redeschis biblioteca si a venit CRISTINA. Si de atunci Biblioteca a devenit pentru noi un loc prietenos unde gaseam ultimele carti aparute, unde eram intampinati si ascultati cu deschidere si caldura...un loc unde schimbam impresii referitoare la carti, dar și la calatorii si multe altele. Plecam de la biblioteca nu doar cu carti, ci si cu o senzatie de bucurie, de implinire și satisfactie ca facem parte din mica si totodata marea lume a bibliotecii.

Iar pentru copiii nostri biblioteca a insemnat carti, prieteni mari si mici, teatru, veselie, distractie. In curand vor implini 8 ani si inca de la 3 ani ne-am inscris pe lista cu doritori in a descifra misterele teatrului. Eram prea mici, dar nu am fost uitati si, de trei ani, D si apoi T, fac parte din frumoasa familie BIBABU. IOANA i-a ajutat sa -și depaseasca timiditatea, i-a incurajat in permanenta și a scos la lumina tot ce e mai frumos in sufletul lor de copii, iar CRISTINA ne-a fost alaturi si ne-a sustinut in orice imprejurare.

Greu au primit copiii vestea ca Biblioteca Cezar Petrescu se va inchide, si ca luni, 18 mai, va fi ultimul spectacol acolo si ca acel loc nu va mai fi vizitat de Mos Craciun sau de Iepuras, ca nu se va mai sarbatori ziua bibliotecii, ca Ioana nu va mai veni la scoala ca sa-i duca la repetitii și cand vor dori sa intre sa o salute pe Cristina vor gasi usa inchisa.

Rau le pare ca pentru a imprumuta carti va trebui sa gasim o alta varianta, care va consuma mai mult din timpul, si asa scurt, ce ar putea fi folosit pentru joaca sau alte activitati.

Biblioteca Cezar Petrescu a insemnat pentru noi mult mai mult decat am putut cuprinde in cateva randuri.

Inca mai speram ca cei care au putere de decizie si care sunt implicati in hotararile referitoare la biblioteca, vor gasi o solutie convenabila pentru comunitatea noastra, un alt spațiu unde se va putea reloca biblioteca si unde numeroasele carti isi vor gasi locul, fara a fi uitate intr-un depozit pana la deterioare. Un spatiu unde Cristina, Ioana si alti voluntari vor reusi sa reînvie tot ce reprezinta BIBLIOTECA CEZAR PETRESCU!"

Musafir

#12

2015-05-15 06:38

bibliotecile sunt cele care întreţin cultura unui oraş şi valoarea lui spirituală. ÎnTalin, capitala Estoniei, este o bibliotecă extraordinar de frumoasă, suspendată peste un râu, cu care se mândresc şi a devenit punct turistic. Acolo merg părinţii cu copiii foarte mici şi le citesc cărţi cu poveşti într-un loc amenajat special. Avem şi noi aşa ceva? Cum îi formăm pe copii să iubească cartea şi lectura?

Musafir

#13

2015-05-15 19:04

Internetul ,niciodata nu va putea inlocui o carte tiparita ,citita
in liniste.

Musafir

#14

2015-05-21 12:00

Nu doar am semnat petitia ci mi-am rugat multi prieteni sa o semneze, chiar daca ei nu imprumuta acum carti de la biblioteca! Existenta ei a ne ofera sansa unei lumi mai bune, cu copii ce vor deveni adulti mai sensibili si mai inteligenti!
Silvana Neagrau
Mariana
Musafir

#15

2015-05-22 14:34

Intodeauna cartea a fost, este si va fi un prieten bun care, ti-a dat posibilitatea sa inveti, sa te cultivi si sa te relaxezi, in raport de genul de scriere pe care doresti s-o lecturezi.
Cartile sunt, de regula, pastrate in Bibliotecile publice, care ofera doritorilor de lectura, genul de carti pe care le prefera si daca se desfiinteaza o biblioteca, este o pierdere incomensurabila pentru oameni, mai ales ca, pretul cartilor este destul de mare si putini sunt cei care pot sa-si cumpere cartile preferate si sa-si faca o biblioteca proprie.


Musafir

#16

2015-05-24 20:44

Bibliotecile sunt vitale pentru viaţa sănătoasă a unei comunităţi!