NU UCIDETI CARTILE CU INTERNETUL!!!

Si Bibliotecile Metropolitane cu Mall-urile de Carti !!!

Biblioteca Cezar Petrescu din Bucuresti, Str. Gh. Duca nr. 13, Sector 1 face parte din viata comunitatii de cetateni din cartierele Gara de Nord, Basarab, Piata Victoria, Manu Manta, Titulescu, 1 Mai si nu numai, care vin in numar tot mai mare, motivati din interiorul fiintei lor sa citeasca! Si vin din placere, din iubire pentru carti si participa activ la activitatile pe care aceasta le desfasoara, dar vin, de asemenea, sa citeasca acele carti pe care nu isi permit sa le cumpere!

In ultimii ani s-au desfiintat din perimetrul cartierelor Gara de Nord, Basarab, Piata Victoria, Manu Manta, Titulescu, 1 Mai, 4 asemenea Biblioteci !

Nu permiteti sa se inchida si a 5-cea Biblioteca, si singura existenta in folosul comunitatii din aceste zone!

Haideti sa semnam aceasta petitie on-line, nu numai pentru Biblioteca Cezar Petrescu, dar si pentru fiecare Biblioteca din cartierele Bucurestiului!

Nu le desfiintati!!!

Nu ucideti Bibliotecile cu Internetul si cu Mall-urile de carti!!!

PRIN PETITIE SOLICITAM:

1. SA NU SE INCHIDA/DESFIINTEZE BIBLIOTECA PUBLICĂ  CEZAR PETRESCU CA SI FILIALĂ IN CADRUL BIBLIOTECII METROPOLITANE BUCUREŞTI;

2. SA SE ACORDE UN NOU SPATIU DE FUNCTIONARE BIBLIOTECII CEZAR PETRESCU CARE SA POATA FI PUS IN SLUJBA COMUNITATII IN PERIMETRUL CARTIERELOR GARA DE NORD, BASARAB, PIATA VICTORIA, MANU MANTA, TITULESCU, 1 MAI SI NU NUMAI.

3. DREPTUL DE A AVEA O INSTITUȚIE DE CULTURA CARE ASIGURA SERVICII DE INFORMARE, LECTURA SI INSTRUIRE ORICARUI CETATEAN IN PERIMETRUL CARTIERELOR ENUMERATE SI NU NUMAI.

exemplu de activitati desfasurate in cadrul bibliotecii: ·

din 2010 cursul de actorie pentru copii şi adolescenţi. Cu piesele de teatru trupa de actorie a biblioteciii a susţinut zeci de spectacole în şcolile şi grădiniţele cartierului dar şi în incinta bibliotecii; ·

până in 2014 cursuri IT pentru seniorii cartierului; ·

program "Ora de şah"; ·