Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Varujan Vosganian, PUSCARIE BAAAA......

/ #36770 Oltchim: Promisiuni pentru plata salariilor restante. August va fi prima lună fără pierderi

2015-04-27 11:13

Oltchim: Promisiuni pentru plata salariilor restante. August va fi prima lună fără pierderi

După protestele de joi ale angajaţilor, ministrul Economiei şi administratorul judiciar anunţă că băncile au acceptat să finanţeze platforma chimică.

05 Iulie 2013

Promisiuni pentru plata salariilor restante şi pentru creşterea capacităţii de producţie la Oltchim. După protestele de joi ale angajaţilor, ministrul Economiei şi administratorul judiciar anunţă că băncile au acceptat să finanţeze platforma chimică.

Combinatul chimic înregistra pierderi de 4 milioane de euro în momentul intrării în insolvenţă. Acestea s-au redus treptat, iar august va fi prima lună fără pierderi la Oltchim. În curând, combinatul va putea împrumuta bani pentru a cumpăra materie primă şi pentru a mări capacitatea de producţie.

Situaţia angajaţilor şi a celor disponibilizaţi rămâne însă dificilă.

Ministrul Varujan Vosganian, prezent vineri între muncitorii de la Oltchim, a declarat: “Pentru cele 3.300 de persoane angajate s-au plătit drepturile salariale din momentul declanşării insolvenţei până în 25 mai, cu foarte puţine excepţii”.

Pe de altă parte, Mihai Diculoiu, lider de sindicat la Oltchim, susţine: “Nu şi-au primit drepturile salariale integral pe mai, niciun leu pe iunie şi mai au şi restanţe de genul ajutoare sau tichete sau transport, deci nu sunt la zi.

250 de muncitori şi disponibilizaţi au protestat, joi, în faţa combinatului şi au blocat maşina prefectului de Vâlcea. Ei au cerut salariile restante şi plăţile compensatorii. Compania Oltchim a intrat în insolvenţă la sfârşitul lunii ianuarie, iar în iunie au fost concediaţi peste 900 de angajaţi.

http://stiri.tvr.ro/oltchim-promisiuni