Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36417 Din păcate, materialul este doar un pamflet. Atat ne-a mai ramas: PAMFLETUL!

2015-04-21 09:53

Primăria Râmnicului a scos 20.000 de oameni în stradă pentru a sprijini autostrada Sibiu-Piteşti

SCRIS LUNI, APRILIE 20TH, 2015
http://www.ramnicuvalceaweek.ro/?p=13584

Suntem deja în a doua săptămână de proteste organizate de Consiliul Muncipal Râmnicu Vâlea, proteste care au strâns peste 18.000 de vâlceni în zona centrală şi apoi în marş spre strada Calea Bucureşti. Este de departe cea mai amplă mişcare civică iniţiată de o administraţie locală din România pentru construcţia unei autostrăzi vitale pentru municipiul nostru.

Secretarul primăriei Râmnicu Vâlcea, domnul Didoiu, ca de fiecare dată, a trimis mailuri la toţi consilieri municipali şi cu toţii au fost de acord că această autostradă dacă nu va fi realizată, ne referim la Sibiu-Piteşti, poate condamna Râmnicul la epoca medievală.

Printre primii care a sărit să spună că este cazul să protestăm a fost Mihai Persu, susţinut de Grigore Crăciunescu, Muşat şi apoi toţi ceilalţi consilieri au trecut peste toate culorile politice, orgolii şi au spus e cazul să ieşim în stradă. „Nu pot să asist la această contracţie economică şi efectiv la o disoluţie pe termen lung a economiei vâlcene. Fenomenul de stagflaţie a fost resimţit în ultima perioadă în Vâlcea şi este semnul debutului unei crize economice fără rezolvare!”, spunea tânărul om de afaceri Mihai Persu, în fruntea unei coloane de 5.000 de protestatari. Omul de afaceri Crăciunescu Grig, parafrazându-l pe Milton Friedman a menţionat că „esenţialitatea unei omogene concreşteri ecomnomice rezidă subliminal în efortul de infrastructură. Sibiu-Piteşti este astfel, quintesenţa acestei revoluţii economice pentru judeţ”. Chiar şi Muşat a fost unul care a reuşit să strângă un număr de 2.500 de protestari.

Primarul Ion Gigi Matei, unul dintre cei mai buni edili ai oraşului din intervalul 1388-2015, s-a aşezat în fruntea demonstranţilor şi a cerut personal lui Victor Ponta şi Ioan Rus să grăbească demersurile pentru autostradă, altfel să-şi prezinte demisia. „Înainte de a fi pesedist, sunt Râmnicean!”

Consilierii municipali de o săptămână poartă o singură culoare, albul. Sunt uniţi şi au declarat că nu vor prărăsi strada până când această arteră – autostrada – nu va fi efectiv pusă în execuţie. Restul proiectelor au fost amânate puţin. De exemplu, discuţiile cu cei de la Siemens s-au amânat până luna viitoare, investitorii au înţeles situaţia şi chiar s-au declarat solidari. În aceeaşi situaţie au fost şi cei de la Hyundai care voiau să facă o fabrică de componente auto la Râmnic.  
Concernul „United Petrochemical Oltchim” a declarat printr-un comunicat de presă că proprietarul companiei chimice vâlcene este solidar cu protestul primăriei şi consilierilor locali şi că va trimite 4.000 de salariaţi din schimbul I la protest.
Chiar şi Compania privată de producere a aburului industrial „CET Tehnologies” susţine protestul amplul de Vâlcea.

După o săptămână de proteste de stradă, iată că guvernul Ponta a dat înapoi. A cerut CNSC să analizeze cu celeritate contestaţia companiei făcută pentru studiul de fezabilitate şi a promis că în aceată toamnă cu siguranţă vor porni lucrările la autostrada Sibiu-Piteşti

Cel mai bun primar al Râmnicului, Ion Gigi Matei s-a declarat nemulţumit de acest răspuns şi a cerut consilierilor municipali şi cetăţenilor să nu renunţe la proteste până când nu vor primi şi ştirea variantei de legătură a Râmnicului cu autostrada.

Pentru ziua de marţi s-au anunţat peste 25.000 de cetăţeni în stradă, este sincer, minunat să simţi că te reprezintă o astfel de administraţie şi un astfel de consiliu local, atât de altruist. Respect vouă stimaţi aleşi…..

P.S. Din păcate, materialul este doar un pamflet.

Mihai IONESCU