Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

/ #36069 Directorul general al Oltchim, Constantin Roibu, si alti 16 directori si-au prezentat demisiile

2015-04-08 09:36

http://economie.hotnews.ro/

Constantin Roibu si-a prezentat demisia, incepand cu data de 5 septembrie, din functia de director general al Oltchim - pozitie ocupata timp de 21 de ani - si din cea de membru al Consiliului de Administratie al combinatului valcean, alaturi de el alti 16 directori solicitand eliberarea din functii, conform unui raport remis miercuri Bursei de Valori Bucuresti, citat de Agerpres.

Roibu s-a aflat la conducerea Oltchim din 1991, ocupand, de atunci, functii de director general, manager, administrator unic si presedinte al Consiliului de Administratie, noteaza Mediafax. El a fost inlocuit din functia de presedinte CA al Oltchim in luna septembrie a anului trecut.

Decizia de a demisiona a fost cauzata de propunerea sefului Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, de inlocuire a managementului de la Oltchim, ca o conditie a asigurarii capitalului de lucru pentru functionarea instalatiilor societatii si acordarea salariilor curente catre salariatii societatii.

Un alt motiv mentionat este lipsa de dialog si colaborare intre OPSPI si managementul Oltchim, ceea ce a dus la blocarea oricarei initiative de finantare a activitatii, avand ca efect oprirea functionarii instalatiilor din cadrul societatii.

Alaturi de Constantin Roibu, au solicitat eliberarea din functii Nicolae Radu Olaru - director general adjunct Productie si Investitii, Alin Smeu - director general adjunct Financiar, Mandica Vasile - director Economic, Veronica Preoteasa - director Comercial, Cristian Georgescu - director Productie, Mihnea Iordache - director Trezorerie, Cosmin Diaconu - director Aprovizionare, Marian Radutoiu - director Mentenanta, Daniel Mihaescu - director Divizia Petrochimica Pitesti, Victor Avram - director Electro-AMA, Nicolae Stanciugel - contabil sef, Marian Tapu - director Divizia Materiale de Constructie, Ionel Bejenaru - Director Uzina Chimica, Odorel Nicolescu - director Uzina Petrochimica, Tucu Cristian Gheorghe - director Uzina Olefine si Celea Irina - director marketing Divizia Materiale de Constructii.

Miercuri dimineata, liderii de sindicat de la Oltchim au oprit activitatea in semn de protest fata de tergiversarea luarii unei decizii in privinta situatiei combinatului, solicitand de urgenta vizita premierului Victor Ponta la Ramnicu Valcea.

De asemenea, peste o suta de angajati ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Pitesti au participat la un protest spontan, in semn de solidaritate cu colegii de la Oltchim Ramnicu Valcea.

Premierul Victor Ponta a anuntat, la finalul sedintei de Guvern ca ministrul pentru dialog social, Liviu Marian Pop, se va deplasa miercuri la combinatul valcean.

"Stiu de nelinistea celor de la Oltchim. Ministrul pentru dialog social va merge astazi (miercuri - n.r.) acolo", a spus Victor Ponta.