Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35959 Re: Re: Re: Re: Re: PENTRU TOTI CERNEVUISTII SI HANDELII OLTCHIMULUI

2015-04-05 10:04

#35958: - Re: Re: Re: Re: PENTRU TOTI CERNEVUISTII SI HANDELII OLTCHIMULUI 

http://www.viatavalcii.ro/

Sindicalişti anonimi reclamă dezintegrarea combinatului chimic

Joi, 28 Martie 2013

Stimaţi reprezentanţi ai presei,
Apelăm la dumneavoastră pentru a reflecta starea de fapt instaurată la Oltchim de circa o lună de zile, INTOLERABILĂ DE ALTFEL!!!! Pentru noi, angajaţii neplătiţi de trei luni de zile, situaţia devine dramatică, motiv pentru care am decis să apelăm la suportul dumneavoastră în a semnala abuzurile la care suntem supuşi şi la presiunile de a nu divulga realităţile. Din cauza neplăţii salariilor şi trăind sub spectrul şomajului iminent, ca urmare a neaplicării nici uneia dintre măsurile promise de circa 6 luni de zile de redresare a combinatului, am ajuns la prezenta stare de fapt intolerabilă. Cum vă spuneam la Oltchim s-a instaurat teroarea.

Sindicatul Victoria ameninţă angajaţii

Este practicată politica “pumnilor în gură” sub diverse ameninţări: desfacerea contractelor individuale de muncă, diminuarea salariilor, retrogradarea în funcţii etc. Salariaţii sunt în permanenţă monitorizaţi şi urmăriţi. secretul corespondenţei electronice este violat în mod barbar pentru a evita transmiterea nemulţumirilor salariaţilor în exteriorul combinatului. De ce se doreşte ascunderea realităţii şi a stării de fapt actuale???? Promotorii acestor acţiuni sunt: administratorii judiciari şi conducerea actuală de la Oltchim (familia Spiru, Tălpăşanu, Popescu, Pârvu). De ce se aplică aceste măsuri detaliem imediat: semnalăm că liderii “braţului armat” al conducerii Oltchim - aşa zisul Sindicat Victoria - au început să facă uz de ameninţarea opozanţilor stării actuale de nefuncţionare a combinatului şi de restanţe salariale de 3 luni, fiind ameninţaţi chiar cu acţiuni asupra integrităţii corporale, situaţie care presupune nerespectarea dreptului la liber protest şi exprimare a opiniei publice colective legat de situaţia iminentă de faliment a combinatului Oltchim - situaţie generată de neaplicarea unui plan coerent de redresare în ultimele luni de zile. Suplimentar, noi salariaţii am constatat lipsa de dialog cu administratorii Oltchim în vederea transparenţei aplicării planului de salvare a combinatului. Constatăm şi semnalăm presei următoarele stări de fapt neacceptabile care ar trebui să fie cunoscute şi investigate şi de către instituţiile abilitate ale statului SRI, SIE, ANI, DNA pentru a stabili dacă neaplicarea unui plan real de salvare a combinatului este subiectul incompetenţei, neputinţei, a rea voinţei sau este un blat clar între administraţie şi acţionarul minoritar al Oltchim, firma PCC, care doreşte încă din toamna anului trecut preluarea combinatului pe o sumă derizorie.

Se dau reţetele Oltchim către PCC

Astfel vă aducem la cunoştinţă o serie de acţiuni care par involuntare, însă în opinia noastră au vădit caracter complotist şi iresponsabil: n De curând, avem cunoştinţă că actuala administraţie a pus voluntar la dispoziţia firmei PCC reţetele de fabricaţie pentru o serie de produse ale Oltchim precum DICLORPROPAN şi POLIOLI (şi este vorba de trădare şi subminare a economiei naţionale); n s-au realizat angajări nejustificate în combinat, în situaţia în care activitatea de producţie este redusă la zero aproape, din lipsa resurselor pentru achiziţia de materie primă şi utilităţi (este vorba de zeci de noi salariaţi); n majorări de salarii nejustificate tot în condiţiile în care activitatea de producţie este redusă la zero; n înfiinţări de posturi noi, nejustificate; n bani acordaţi sub forme de prime de către MANAGEMENT şi susţinute aceste acţiuni de către Sindicatul Victoria (şi este vorba de banii daţi către aşa zişii grevişti ai foamei, de locuinţele date în căminele de nefamilişti ale OLTCHIM, de angajarea nejustificată a rudelor, de înfiinţarea unor posturi la cerere etc.); n punerea la dispoziţia PCC a reţetelor de fabricaţie pentru DICLORPROPAN şi POLIOLI (şi este vorba de trădare şi subminare a economiei naţionale) luând în considerare că PCC era producător concurent cu Oltchim pe piaţa Europeană şi pe pieţele emergente; n punerea la dispoziţia PCC a portofoliului de clienţi ai OLTCHIM pentru producţia de DICLORPROPAN şi POLIOLI (şi în acest caz este vorba de trădare şi subminare a economiei naţionale); n continuarea aşa zisei căpuşări a OLTCHIM folosind aceleaşi firme căpuşe (aceiaşi traderi criticaţi ca făcând parte din strategia managementului Roibu); n introducerea în lanţul furnizorilor şi cumpărătorilor OLTCHIM a unei noi căpuşe - firma PCC acţionar minoritar la Oltchim; n vânzarea produselor către PCC la preţuri cu mult scăzute - faţă de: costurile de producţie, preţurile pieţei şi cotaţiile ICIS; Pe 26 martie 2013 am reluat protestele, care vor continua şi în zilele următoare şi din următoarele motive: Am aşteptat din toamna anului trecut până în prezent punerea în aplicare a unui plan de salvare real pentru combinatul Oltchim constând în: n asigurarea unui capital de lucru de cca 45 milioane de EURO pentru funcţionarea Oltchim la 60% din capacitate; NU S-A REALIZAT NIMIC!!!!! n plata restanţelor salariale (lichidare lună decembrie 2012, avans lună ianuarie 2013); n tichetele de masă din luna ianuarie şi luna februarie 2013; n banii noştri opriţi pe statele de plată ca CAR şi garanţii materiale – bani furaţi/ deturnaţi de managementul actual care ne-au reţinut pe statele de plată aceste sume, însă nu le-au mai şi virat la CAR. n lichidarea lunii februarie 2013.

Apel la unitate şi solidaritate!

Lăsaţi clasa politică să lucreze pentru noi??? Oare lucrează în perspectivă sau retrospectivă??? Cu cât liniştea este mai profundă, cu atât rezultatele sunt mai “sigure”, această promisiune o avem din luna 09/2012 de când acest BRAV Guvern încearcă să ne ducă la fund şi să ne predea pe nimic la acţionarul minoritar PCC. Probabil că ne vom uni atunci când nu se va mai putea face nimic. După dezbinarea noastră prin înfiinţarea de noi sindicate - acţiune promovată cu suportul PCC - acţiune care, de altfel, a avut un singur rol, acela de dezinformare şi promisiuni precum că vom avea un loc de muncă sigur prin aderarea la acele noi sindicate noi, de fapt ne îndreptăm către dezastru. Mai bine rămânem uniţi şi luptăm pentru respectarea Contractului colectiv de muncă. Ce ne vor spune Cernev, Dumitru şi Diculoiu, liderii de sindicat şi managerii SPIRU, TĂLPĂŞANU, PÎRVU, POPESCU + ADMINISTRATORII când vom pleca acasă fără salarii plătite şi fără salarii compensatorii? Probabil vor da vina uni pe alţii pentru eşec sau vor arăta cu degetul la greaua moştenire sau cucuvelele din plopii fără soţ!!!!!! Colegii de la Arpechim, în data de 19.03.2013, au demonstrat solidaritate şi au venit la Vâlcea să demonstreze în proporţie de 90%, din păcate restul de colegi de la Oltchim Vâlcea încă aşteaptă minuni minunate să se întâmple. Dragi colegi, facem apel la unitate şi solidaritate, iar managementul să lase metodele staliniste de oprimare a transparenţei demersurilor noastre!
Salariaţii Oltchim, protestatari demni şi solidari cauzei de salvare a combinatului Oltchim