Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35742 Tribunalul Vâlcea a amânat confirmarea planului de reorganizare a Oltchim pentru 22 aprilie. De ce?

2015-03-29 17:57

Tribunalul Vâlcea a amânat confirmarea planului de reorganizare a Oltchim pentru 22 aprilie.

ziaruldevalcea.ro/2015/03/29/tribunalul-valcea-a-amanat    Postat in
 

prima parte

În cursul săptămânii trecute, consorţiul de administratori judiciari ai SC Oltchim SA au anunţat public că la termenul din 25 martie 2015, în dosarul de insolvenţă nr. 887/90/2013 aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, instanţa a dispus amânarea discuţiilor pentru confirmarea planului de reorganizare.

Următorul termen de judecată acordat de instanţă este în data de 22 aprilie 2015.

La momentul propunerii planului de reorganizare a SC Oltchim SA, nu exista informaţii certe nici cu privire la data în care va avea loc vânzarea patrimoniului şi afacerii SC Oltchim SA şi, respectiv, nici cu privire la preţul care se va obţine pentru acestea.

Pe cale de consecinţă, ipotezele de mai jos vor putea suferi modificări care se vor concretiza în propuneri de modificare a planului de reorganizare.

De asemenea, sumele prevăzute a fi distribuite au ca element de referinţă, în lipsa unui preţ ferm, preţul de pornire a negocierii, respectiv 307 milioane de euro.

Prin urmare, în vederea construirii programului de plăţi, s-a pornit de la următoarele premise: preţul de vânzare a patrimoniului şi afacerii SC Oltchim SA este de 307 milioane de euro; în ipoteza transferului patrimoniului şi afacerii SC Oltchim SA către SC Oltchim SPV SRL, costurile de transfer a activelor şi licenţelor în acest sens este peste 1,5 milioane de euro; preţul va fi încasat şi, respectiv, distribuit în ipoteza de 1 an – în cea de-a 12-a lună a planului, în ipoteza 2 ani – în cea de-a 24-a lună a planului, în ipoteza 3 ani – în cea de-a 36-a lună a planului; datoriile curente, născute ulterior datei de deschidere a procedurii insolvenţei, vor fi cele care rezultă din simulările de funcţionare şi operare ale societăţii debitoare, astfel cum au fost prezentate în Scenariul A şi, respectiv, Scenariul B; toate contractele de împrumut aflate în derulare se vor considera încetate, începând cu momentul confirmării planului de reorganizare de către judecătorul sindic.