Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

OLTCHIM.
Musafir

/ #35663 Iubitori de glie şi recunoscători că sunt cu un picior în groapă, vâlcenii rurali i-au dat votul lui

2015-03-25 22:24

noiembrie 4, 2014

Iubitori de glie şi recunoscători că sunt cu un picior în groapă, vâlcenii rurali i-au dat votul lui Ponta

http://defecti.ro/editoriale/

Din ţărână ne naştem, în ţărână ne întoarcem.
Rupţi din glia stromăşească, ţăranii vâlceni de dinvale, iubitori de glie, fraţi cu pământul pe care-l trudesc şi în care se întorc, au apreciat eforturile guvernanţilor, care au reuşit să-i semiîmpământeze, adică să-i bage cu un picior în groapă. Azi semeni un pesedist, mâine îngropi altul, cine ştie ce răsare?

Cu moaştele şi dricu’, re-nviem pe nea Nicu
Pupători de moaşte, ca şi preaplecata lor slugă pupătoare de babe, Ion Cîlea, septuagenar, ateu, aflat de o viaţă prin funcţii de conducere, la PCR, FSN şi de 20 de ani, la PSD şi la cârma Consiliului Judeţean, deşi lumea dă vina mai degrabă pe Dumitru a’ lui Persu, dinozaur bolşevic cu Internaţionala Socialistă în sânge, pe care o cântă de fiecare Întîi de Mai, oamenii au rămas profund recunoscători pentru pomana electorală c-un mic şi-o bere, cu moaştele precambriene plimbate acolo-acolo cu dricul electoral şi cu ditamai pachetul social ce va să vină, şi-au băgat mortu-n urne. Adică, pe Victor Viorel Ponta, hibrid mongoloido-comunist cu feţişoara lui copilăroasă oacheşă şi rictus de ventriloc, aflat pe cale de dispariţie, în urna de vot. Pe care sperăm să pună careva odată cruce. Şi capac!

Disponibilizaţii de la Oltchimul defunct trimit acasă bunătăţi din Spania
Recunoscători că Partidul – Pontănescu – România i-au scăpat pe copiii şi nepoţii lor de mamutul industrial numit Oltchim, unde aveau un loc de muncă cu salar, pentru a lua calea Europei, de unde mai trimit şi ei acasă o sută de euro, o plapumă groasă, un salam fără soia, sătenii din sudul Vâlcii au votat Ponta, că ca el nici că găseau altul decât în stepa kalmucă sau în China să se ducă. Mai bine căpşunar decât muncitor, mai bine menajer decât operator!

Hai la lupta cea mare, rrom cu rrom să ne-nfrăţim!
Cu ochii-n lacrimi de extaz că guvernul Ponta nu a dat undă verde Autostrăzii Sibiu-Piteşti şi că pot ciordi la drumul mare ca şi până acum, pe firul Oltului, emoţionând şoferii naivi, conaţionalii din nord au votat, cu mâna pe auuu inima mea, Victor Viorel Ponta.
Cu recunoştinţă-n suflet că nu mai trebuie să se scoale din zorii zilei să meargă la muncă, şomerii şi săracii Vâlcii, cam o jumătate din poplaţie adică, au votat cu plecăciune Victor Viorel, recunoscători fiind că pot primi bani şi fără muncă şi pâine, tot fără muncă; o indemnizaţie de şomer, un ajutor social, o pomană electorală, un ajutor UE. Un os de ros. Prea bine. Să stai acasă, să baţi străzile fără rost şi să-ţi votezi „binefăcătorii” poate, fi,, într-adevăr, o mare realizare.

Transalpina Ski Resort putea să ne ologească copiii!
Încântaţi că nu ne invadează străinii şi veneticii judeţul, fiindcă guvernul Ponta, din orgoliu şi înalt fanatism anti-udrean nu a mai dat fonduri pentru finalizarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort, pulimea roşie din judeţ a votat cu mâna pe inimă Viorel Ponta. De ce să meargă copiii acolo la schi şi să-şi rupă, Doamne fereşte picioarele? De ce să ne blesteme ăia din Valea Prahovei şi Poiana Braşov că le-am suflat turiştii şi să ne alegem cu tot felul de nenorociri? De ce să nu mai putem rade pădurile liniştiţi fiindcă o să treacă ăia toată ziua cu gipanele lor şi o să stea numai’ cu ochii pe noi?

Peceriştii de azi, pontănacii de mâine
Fericiţi cu perspectiva naţionalizării, fiindcă oricum mor cu Ceauşescu-n sânge şi trăiesc cu icoana lui Iliescu sub pernă, răzuitorii de balegă nealfabetizaţi sau nedeprinşi cu tastatura de calculator, votat-au ferice Ponta. „O să crească impozitele, maică şi-om vinde tot, să fim egali, că şi-aşa ie toate scumpe de nu te lipeşti, apăi, care pune mâna pe lopată are dă toate şi nu ie nimeni mai cu moţ ca altu’. Ne-om face căşi din ţărână, iar. Să fim toţi la fel, ca pe vremea lui tovarăşu’ Ceauşescu, mamă, că iel ne-a dat de toate!” bodogănea o bătrână din Tomşani, al cărei preot tocmai rupsese cu furie bannerele nemţălăului neortodox şi-o învăţase de bine.

Nu ne vindem judeţul!
De ce să primim investitori? Noi nu ne vindem ţara, aşa ne-a învăţat tătucul Iliescu acum 25 de ani, iar azi îi face pe Viorel şi Liviu „nesimţiţi” şi „impertinenţi”.
Tătucul Iliescu a ajuns extrem de nervos duminică seara la partid şi a plecat în trombă. Tavarișci i-a acuzat pe Dragnea şi Ponta că au transformat PSD într-un monstru care s-a îndepărtat de oameni, de valorile social-democrate. Că se laudă cu rezultate care sunt obţinute prin metode aflate la limita legalităţii şi că, într-o bună zi, toate acestea vor fi plătite cu vârf şi îndesat. Dragnea a încercat să-l tempereze pe bătrânul comunist spunându-i că dracul nu este aşa de negru cum pare şi că rezultatul este bun. Însă asta l-a enervat şi mai tare pe fostul preşedinte. Iliescu, spre stupoarea tuturor, l-a făcut nesimţit şi impertinent.

Na, ca să vezi! Oracolul a glăsuit şi el pierderea marelui partid o vesteşte, că doar e bătrân şi ştie.