Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT:

/ #35520 Surse: Victor Ponta, interimar la Ministerul Finanțelor

2015-03-20 12:45

Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis îl va primi la Palatul Cotroceni pe premierul Victor Ponta după întoarcerea de la Consiliul European de la Bruxelles, pentru o discuţie privind numirea unui nou ministru de Finanţe. Până la găsirea unui înlocuitor pentru Darius Vâlcov, care și-a dat demisia, premierul va prelua conducerea interimară a Ministerului Finanțelor, potrivit surselor Digi24.

ACTUALIZARE 13:40 Victor Ponta va prelua conducerea interimară a Ministerului Finanțelor, până la găsirea unui nou ministru. Premierul ar fi fost refuzat de secretarul de stat Dan Manolescu pentru această funcție. Victor Ponta a declarat că nu va face public numele noului ministru decât după ce se va consulta cu președintele Klaus Iohannis. Întâlnirea cu șeful statului ar putea avea loc chiar în această seară. Potrivit surselor Digi24, premierul va propune să preia el însuși interimatul la Ministerul Finanțelor. Propunerea este formulată în condițiile în care cererea pentru încuviințarea arestării lui Darius Vâlcov a ajuns la Senat.

 

Victor Ponta a mai fost interimar la Finanțe în 2014, după demisia lui Daniel Chițoiu.

 

De altfel, premierul și-a asumat în mai multe rânduri conducerea interimară a diverselor ministere când posturile de conducere ale acestor instituții au devenit vacante, de cele mai multe ori în urma demisiei titularilor. Astfel, Victor Ponta a fost, temporar, la conducerea Finanțelor, Justiției, Transporturilor, Culturii și Sănătății.

Vineri, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, la întoarcerea de la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, îl va primi la Palatul Cotroceni pe prim-ministrul Victor Ponta pentru o discuţie referitoare la numirea unui nou ministru de Finanţe”, se precizează în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Premierul Victor Ponta a anunţat că îl aşteaptă pe preşedintele Klaus Iohannis, aflat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, să revină la Bucureşti pentru a se consulta cu acesta referitor la numirea unui nou ministru de Finanţe.

Voi anunţa ministrul după ce vorbesc cu preşedintele, când se va întoarce de la Bruxelles”, a spus Ponta.

Joi, premierul Victor Ponta a anunţat că a aprobat demisia lui Darius Vâlcov din postul de ministru al Finanţelor, având în vedere cererea DNA de arestare a acestuia, şi că va prezenta în cel mai scurt timp preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru acest portofoliu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.

Duminică, Darius Vâlcov i-a înaintat premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, dar Ponta a precizat atunci că acesta va rămâne ministru până la finalizarea noului Cod Fiscal.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/