Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Anton Paul

/ #35515 Re: China a pus 1,5 miliarde de dolari într-un fond care caută investiţii şi în România BURSA 19.0

2015-03-20 10:21

#35513: NEWS OLTCHIM: - China a pus 1,5 miliarde de dolari într-un fond care caută investiţii şi în România BURSA 19.03.20 

 Multumim pentru lectia gratuita de chineza! :)

Adevarul este ca prin 2007 prietenii nostri traditionali au mirosit ca in Europa vine criza. Si ce s-au gandit ei? Hai sa mai cumparam ceva de la fomisti si sa-i facem si mai fomisti decat sunt. Si au inceput plimbarile in partea asta de lume cu miliardele de parai in buzunar pentru cumparat chilipiruri.

Au poposit in Portugalia, ceva discutii, tara mica, oportunitati asemenea. Nu a pus botul nimeni.

Au trecut un pic mai la nord, in Spania noastra cea de toate zilele. discutii un pic mai aprofundate, ceva oportunitati. Rezultate ioc.

Franta, Polonia, Cehia, Slovacia... mici discutii, rezultate aproape ioc.

Germania, tarile Baltice, tarile de jos si cele scandinave.. discutii si rezultate cat de-o bere.

Epuizati de "investitii strategice semnificative" se muta-n cizma, ca doar mafiot la mafiot nu-si scoate ochii. Discutii furtunoase si prelungite, aproape ca incepusera pretenii sa scoata malaiul. Dar pentru ca in joc era ENI, capital 67% de stat, discutiile se impotmolesc in stil mafiot si nu rezulta decat parturi. 67% din ENI reprezentau 700 miliarde de para, aproape pe loc.

Daca actiunea se petrecea in ROMANICA, Manechin, Oulet, Miki si restul gastii dadeau lovitura de stat si vindeau toata tara si pe noi asemenea.

Dar au ajuns si la noi, la Oltchim, la cumparat miliarde de vaci, la diverse alte treburi...

Chiar a venit chinezul numarul 2, a mai si vorbit in Parlamentul plin de hoti: Romania sa ofere garantii ca se tin de cuvant, parca asa le spunea hotilor si impostorilor de acolo. Iar aia, de plictiseala ca a venit basescu deghizat, au inceput sa caste si sa traga parturi. Chiar tembelul numarul trei din tara asta era sa faca sex cu chinezul numarul doi in palatul parlamentului pentru ca nu a mai ras cu atata pofta de la suspendarea lui base.

Vazand chinezii ca nu au cu cine prin EU, au inceput sa sondeze pe la aia de vor in EU si au investit cam de o jumatate de ceasca de cafea de la dozator.

Asta-i realitatea dragii mei prieteni.

Iar viitorul prietenilor nostri traditionali o sa fie unul glorios, cresterea economica aflata in ultimii doi ani in scadere va rasari si mai tare, cresterea prognozata initial va fi depasita cu cel putin 5% daca pretul petrolului ramane in jurul valorii de 60 dolari/baril. In schimb o sa ii astepte Putin cu bratele deschise peste un an ca ramane cu visteria goala. Si atunci sa te tii, Crimea va fi doar un vis frumos!

Intre timp Oltchimul va duduii mai tare ca un tractor in calduri in negura cosmarului nostru cotidian: lasa ca merge si asa!

Pentru conformitate,

Anton Paul