Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

DNA&DIICOT S.O.S. OLTCHIM VALCEA SI ARGES !!!!

/ #35371 Activitatea DIICOT, verificată de Inspecția Judiciară

2015-03-15 12:50

Activitatea DIICOT, verificată de Inspecția Judiciară

Începând de mâine, şase inspectori judiciari vor verifica toate dispoziţiile date de Alina Bica, fosta şefă a direcţiei, arestată pentru fapte de corupţie, dar şi dosarele instrumentate în perioada în care a condus instituţia.

Eficienţa managerială şi modul în care angajaţii DIICOT şi-au îndeplinit atribuţiile vor fi verificate, începând de luni, de inspectorii judiciari, controlul urmând să aibă la Structura centrală a unităţii din Ministerul Public. Potrivit reprezentanţilor Inspecţiei Judiciare, activitatea Structurii centrale a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) urmează să fie analizată de şase inspectori.

Cei de la inspecţia judiciară urmează să verifice inclusiv plângerile care nu s-au transformat în dosare penale. Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism nu a mai fost verificată din anul 2006.

Controlul inspectorilor judiciari va începe pe luni şi se va încheia în 27 martie. Reprezentanţii Inspecţiei Judiciare au precizat că activitatea Structurii centrale a DIICOT nu a mai fost verificată din anul 2006.