Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS ALERT OLTCHIM: PLANUL DE REORGANIZARE 2015 APROBAT DE CREDITORII OLTCHIM,URMEAZA JUDEC

/ #35260 Oltchim: Plan contestat, unanim votat

2015-03-12 07:31

Oltchim: Plan contestat, unanim votat

http://www.indiscret.ro/articol-oltchim-plan-contestat-unanim-votat-

Prezentăm în exclusivitate procesul-verbal al şedinţei Adunării Creditorilor SC Oltchim SA, din 9 martie 2015, prin care planul de reorganizare a companiei din Râmnicu Vâlcea a fost aprobat cu cinci la zero.

de Marielena Popa
 

Creditorii Oltchim au aprobat luni, 9 martie 2015, planul de reorganizare a companiei din Râmnicu Vâlcea, aflată în insolvenţă. Planul de reorganizare se va desfăşura pe parcursul a trei ani, cu posibilitatea de prelungire cu încă un an şi va fi supus aprobării judecătorului sindic pe 25 martie. Potrivit acestui plan, activele performante ale combinatului vor fi grupate într-o entitate separată, SPV, care va fi scoasă la privatizare. Teoretic, Oltchim poate fi vândut şi în anul III al reorganizării, conform administratorilor societăţii care speră ca tranzacţia să aibă loc în acest an sau anul viitor. Există însă şi „Planul B“ care presupune funcţionarea în regimul actual.

 

Angajaţii şi disponibilizaţii, asiguraţi că îşi vor primi salariile dacă votează planul

Din partea celor 929 de disponibilizaţi, au participat la şedinţa de la Bucureşti circa 25. Şi salariaţii şi-au trimis cinci împuterniciţi. Planul de reorganizare a Oltchim a fost aprobat cu cinci la zero, un succes, în contextul în care, cu doar câteva ore înainte, era contestat şi de angajaţii companiei, prin Sindicatul Liber Oltchim, şi de disponibilizaţi. Aşadar, au votat pentru acest plan 86% din creditorii garantaţi, 100% din creditorii esenţiali (furnizori de utilităţi), 99% din creditorii bugetari, 75,5% din creditorii salariaţi şi 67% din creditorii chirografari. Potrivit unor surse, angajaţilor li s-a promis că îşi vor primi salariile restante pe trei luni, iar celor 929 de disponibilizaţi că în câteva săptămâni se va găsi cadrul juridic pentru a beneficia de salariile compensatorii, fie prin Ministerul Muncii, fie prin Ministerul de Finanţe. Prezentăm, în exclusivitate, procesul-verbal al şedinţei Adunării creditorilor SC Oltchim SA, din 9 martie 2015.