Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

REPOSTAM SA CITEASCA TOTI CE A LASAT SCRIS PAUL:

/ #35205 Re: Despre succesul esuat sau un altfel de eptaf

2015-03-10 13:30

#35198: Anton Paul - Despre succesul esuat sau un altfel de eptaf 

 

Ieri, 9 martie 2015, la Bucuresti, la Hotelul Double Tree a avut loc sedinta de vot pentru aprobarea sau respingerea planului de reorganizare a societatii OLTCHIM.

Dupa cum deja stiti, planul a fost aprobat. Nu o sa dezbat aici procedura pentru ca ea a respectat intru-totul legea si nu cred ca se mai poate comenta.

Toate tipurile de creante au fost invitate la vot dupa prezentarea fiecarei categorii. Pentru ca in sala au fost prezenti si cativa "protestatari notorii", categoria de creante salariale a fost lasata la urma, cu acceptul tuturor, inclusiv al acestor "protstatari.

Ce o sa va supun atentiei voastre este faptul ca dintre creditorii garantati care si-au exprimat votul NEGATIV a fost si o banca. Aceasta, prin mandatul depus, a aratat ca planul de reorganizare propus nu arata sursele de finantare, nu are termene clar stabilite si nici pasii economici efectivi care sa sustina realizarea acestui plan si va ataca in instanta planul de reorganizare.

Un alt vot negativ a fost exprimat de catre Mnisterul finantelor, directia regionala craiova a ANAF, sucursala Valcea. A fost un simplu NU fara o motivare suplimentara.

La sfarsit s-a trecut si la categoria creante salariale. Pentru o mai buna lamurire a celor din aceasta categorie am solicitat ca sa ni se explice daca si salariatii disponibilizati au dreptul la vot. La aceasta intrebare doamna/domnisoara care conducea intreaga sedinta de vot a fost intrerupta de domnul Piperea, solicitand sa ne explice dumnealui ce si cum. Acesta a sups ca avem acelasi drept de vot ca si salariatii actuali si apoi s-a lansat in deja celebra tirada de explicare a faptului ca drepturile salariatilor disponibilizati decurg din documentele justificative aferente de la data disponibilizarii si plata acestora se face conform prevederilor Contractului Colectiv de Munca. (Pentru cei care sunteti deja satui de citit si recitit CCM va pot spune ca data 10 iulie 2013). Pentru ca in fariseismul sau domnul Piperea nu se mai oprea, i-am retezat-o brusc si am cerut sa ne exprimam votul si cei care eram prezenti in sala.

Pentru ca procedura in cazul salariatilor a fost un pic mai greoaie sedinta in sine a intrat intr-un fel de pauza ad-hoc. S-au depus tabelul cu voturile celor de la Pitesti (nu am vazut documentul dar am inteles ca a fost un vot covasitor pentru DA) iar cei prezenti de la valcea si-au exprimat si ei votul pe copii xerox ale actelor de identitate sub semnatura proprie. Pauza ad-hoc a devenit una mai lunga, procedura prevazand calculul ponderii fiecarui vot DA sau NU in cadrul categoriei sale si pregatirea procesului verbal de vot.

Dupa aproximativ 30-45 de minute sedinta a reinceput si s-au dat citire rezultatelor pe fiecare catogorie in parte.

Dupa terminarea acestei expuneri, celebrul de acuma fariseu domnul Piperea si-a exprimat placuta impresie generata de rezultate si a multumit si creditorilor salariali care au votat in procent de 75.5% pentru aprobarea acestui plan de reorganizare. Desi varsta dumnealui nu il recomanda ca un cititor de rezultate in intrecerea socialista, discursul acestuia mi-a trezit amintiri sumbre si chiar a lipsit chemarea clasica de a depasi planul cincinal pentru a incununa aceste rezultate fabuloase.

Deoarece sedinta in sine aproape se terminase dar aerul festivist inca isi mai exprima parfumul, am solicitat ca cei doi reprezentati ai societatilor de insolventa sa ne lamureasca de modul cum s-au adunat semnaturile salariatilor si de stadiul recuperarii datoriilor si al actiunilor in instanta.

Pentru ca cei doi reprezentanti nu au cunostinta directa de modul in care au fost adunate aceste semnaturi acestia au "dat vina" pe conducerea executiva si sindicate, ca daca prin aceasta intrebare as acuza pe cineva, bla, bla, bla... 

A doua intrebare a fost legata de stadiul recuperarii de la persoanele responsabile a datoriilor create inainte de declararea insolventei si stadiul procedurilor judiciare aferente.

Raspunsul domnului fariseu Piperea a fost ca pe baza Raportului cu privire la actiunile care au generat intrarea in insolventa a societatii s-au facut acte premergatoare inca din iulie 2013 (plangeri penale) dar institutiile statului (DNA, DIICOT, etc.) nu au facut niciun pas si ne-a cerut tuturor sprijinul in presarea acestor institutii pentru punerea in miscare a acestor actiuni. Sensul in care domnul fariseu Piperea s-a exprimat a fost cel clasic, DOAR DIRECTORII ROIBU, OLARU, MANDICA, etc. fiind cei vinovati in schimb nu a facut referire la URMATOARE GENERATIE DE HOTI CARE A CONDUS OLTCHIMUL, majestatile lor politice, BALAN, COCLET, SPIRU, TALPASAN, SMEU, etc., cei care au deturnat si delapidat banii angajatilor din drumul firesc catre CAR.

Pentru a ne lamuri, dar in special pentru restul de creditori care nu cunosc toate dedesubturile vietii cotidiene din OLTCHIM, am mai intrebat daca cineva "din vechea conducere" se mai afla la conducerea de acuma, domnul fariseu ne-a raspuns ca NU SE MAI AFLA NICIO PERSOANA.

Dupa cum bine stie toata lumea din OLTCHIM, in continuare activeaza cel putin doua persoane implicate in actul decizional, efectiv si nu doar formal, atat din perioada premergatoare intrarii in insolventa cat si dupa declararea insolventei. O persoana se numeste Talpasan Mihai iar candidat la cea de-a doua pozitie poate fi ocupata, prin liberul dumneavostra arbitru, prin consultarea documentelor de pe site-ul societatii cat si de pe site-ul BVB.

In continuare colegul nostru Bebe Draghici si-a manifestat stupoarea generata de aprobarea acestui plan de reorganizare, procentele colosale aratand ca atat salariatii, disponibilizatii cat si ceilalti creditori au fost atat de bine amagiti de administratorii judiciari, toata aceasta umire fiind generata de realitatea ca societatea functioneaza pe baza capitalului de lucru generat din doua surse, creditorii esentiali - CET GOVORA si APELE ROMANE - pe de o parte cat si banii neplatiti catre disponibilizati (prin abuz) pe de alta parte.

De asemenea Bebe Draghici i-a acuzat de cel putin vina morala in cazul situatiei de sanatate in care se afla 10 persoane disponibilizate...

Raspunsul aceluiasi domn fariseu Piperea a fost ca administratorii judiciari "au reusit performanta" de a face catre persoanele cu "probleme reale de sanatate" plata a cate 10 mii de lei.

continuare...