Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS OLTCHIM:

/ #34584 Oltchim ar valora 307 milioane euro

2015-02-25 13:13

Oltchim ar valora 307 milioane euro

Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, a declarat că planul de reorganizare a combinatului va fi discutat de creditori, luna viitoare, suma recomandată de evaluatori pentru vânzarea companiei din Râmnicu Vâlcea fiind de 307 milioane de euro.

Piperea speră că va vinde Oltchim până la finele acestui an. El a arătat că metoda cea mai bună pentru planul de reorganizare este crearea SPV, acel Oltchim 2, în care să se treacă toate activele, licenţele, autorizaţiile, plus personalul, în aşa fel încât să poată fi cumpărate părţile sociale de un investitor. Piperea a spus că situaţia actuală a companiei s-a îmbunătăţit semnificativ, Oltchim fiind un pacient în convalescenţă.

Planul de reorganizare a fost realizat având în vedere, în primul rând, rezultatele operaţionale pozitive ale Oltchim, înregistrate din octombrie 2014. Profitul înainte de taxe, dobânzi, deprecieri şi amortizări a crescut de la o medie lunară de plus 300.000 euro, în trimestrul patru din 2014, la plus 700.000 de euro, în ianuarie 2015.

Potrivit lui Piperea, un eventual faliment al Oltchim ar fi un genocid economic pentru judeţul Vâlcea, în condiţiile în care aproximativ 5.300 de oameni produc, datorită combinatului, sume la bugetele locale şi virează contribuţii la asigurările de sănătate şi la pensii.