Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #32702 Disponibilizaţii de la Oltchim vor primi răspunsuri cu privire la plăţile compensatorii până în 5 fe

2015-01-25 23:43

Disponibilizaţii de la Oltchim vor primi răspunsuri cu privire la plăţile compensatorii până în 5 februarie

Miercuri, 21 ianuarie, ministrul delegat pentru Dialog Social din Guvernul Ponta Liviu Pop, a fost prezent la Râmnicu Vâlcea unde, în sala de şedinţe a Prefecturii Vâlcea, alături de prefectul Dumitru Cornoiu, subprefectul Aurora Gherghina, deputatul Constantin Rădulescu, senatorul Laurenţiu Coca şi o delegaţie a protestatarilor împreună cu liderul de sindicat, Mihai Diculoiu, pentru a discuta situaţia combinatului Oltchim.

 

 

 

În acelaşi timp,  afară aşteptau soluţia aproximativ 100 de disponibilizaţi de la Oltchim care au protestat, cerând salariile promise în urmă cu doi ani când au fost concediaţi de la combinatul chimic, care au scandat lozinci antiguvernamentale şi au cerut soluţii şi răspunsuri concrete cu privire la plăţile compensatorii.

 

 

 

Cu această ocazie, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a declarat că disponibilizaţii de la Oltchim vor primi un răspuns privind plata salariilor compensatorii până pe data de 5 februarie.

 

 

 

"Problema disponibilizaţilor de la Oltchim este cunoscută de Guvernul României. Există un protocol însă realizat de administratorul judiciar al combinatului, ce va fi publicat până în 5 februarie, în care este prevăzut planul de reorganizare a combinatului, dar şi plata datoriilor pe care le are societatea. Asta include şi datoriile către cei 1.000 de disponibilizaţi din anul 2013. Oamenii vor fi deci informaţi cât de curând despre cum vor fi acordate aceste plăţi", a precizat Liviu Pop.

 

 

 

El a anunţat şi faptul că există o scrisoare de intenţie din partea unui consorţiu chinez interesat de preluarea combinatului vâlcean.

 

 

 

"Înainte de a ajunge la Râmnicu Vâlcea, m-am întâlnit cu domnul ministru Tudose (Mihai Tudose, ministrul Economiei, Comerţului şi Turismului - n.r.), care m-a informat că există o scrisoare de intenţie din partea unui consorţiu chinez interesat de preluarea combinatului. Mai multe detalii va oferi domnul ministru", a spus Liviu Pop.

 

 

 

1.000 de salariaţi ai Oltchim au fost disponibilizaţi, în vara anului 2013, într-un proiect de restructurare a combinatului.

 

 

Oltchim, cel mai mare agent economic din judeţul Vâlcea, se află de doi ani în procedură de insolvenţă şi a trecut prin mai multe etape eşuate de privatizare

http://www.ramnic.ro/articole/