Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #32571 Unele firme, precum Oltchim, se chinuie in pierderi si in privatizari ratate ...

2015-01-23 15:53

Marile firme de stat raman vaci de muls. Inclusiv pentru un nou guvern?

http://www.emilstoica.ro/

 

Emil Boc s-a obligat in fata FMI sa-si asume reforme in domeniul guvernantei corporatiste in marile firme de stat, reforme ce ar fi transformat firmele de stat in firme independente, profitabile si cu servicii mai bune. Ar fi dus, pe scurt, la cresterea valorii acestor firme si implicit la valoarea activelor Romaniei.

Insa din 2011 pana acum, guvernantii au fentat aceasta obligatie care ar fi dus la profitabilitatea firmelor de stat. Unele firme, precum Oltchim, se chinuie in pierderi si in privatizari ratate, insa in acest timp niste firme isi iau comisioane nemeritate iar sistemul clientelar asigura anumite salarii nemeritate in intrepridnere. Hidroelectrica, firma ce ar trebui sa aiba o marja de profit extreme de ridicata, se afla in insolventa. CFR Calatori se lauda ca a depasit un record de viteza fata de precedentul din 1939. Posta Romana a dat afara manageri competenti, desi acestia isi demonstrasera profesionalismul si lucrau pro-bono.

Si daca la 1 Martie o sa avem un govern nou, cine ne garanteaza ca marile firme de stat nu o sa ramana vaci de muls pentru clientela politica?