Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE OLTCHIM.
Musafir

/ #32466 Oltchim se reorganizează pentru a fi vândut

2015-01-22 18:37

Printr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti, conducerea  Oltchim prevede să Planul de reorganizare a acestei societăţi comerciale Oltchim presupune vânzarea companiei către un cumpărător eligibil.

Astfel, strategia de reorganizare care va fi supusă aprobării creditorilor presupune îmbunatăţirea în continuare a rezultatelor economico - financiare, consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar al Oltchim precum şi vânzarea sa către un cumpărător eligibil.

„De asemenea, în ceea ce priveşte consolidarea şi păstrarea echilibrului financiar, se are în vedere, prin programul de reorganizare, efectuarea de imbunătăţiri tehnologice în principal la instalaţia de electroliză cu membraneă (schimbarea electrolizoarelor). Aceste lucrări vor îmbunătăţi rezultatele economico-financiare prin reducerea consumurilor specifice (în principal la enegria electrică), îmbunătăţirea calităţii produselor fabricate (sodă caustică lichidă) şi creşterea gradului de utilizare a capacităţii de producţie. Cu această ocazie, Oltchim va reporni instalaţiile de anhidridă ftalică şi dioctilftalat, în ipoteza identificării şi atragerii unor moi surse viabile de finaţare”, se mai arată în comunicatul trimis de către conducere Oltchim-ului pe adresa Bursei de Valori Bucureşti.

Cu ceastă ocazie, RomInsolv şi BDO Business Restructuring, administratorii judiciar al SC Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, vor prezenta în luna februarie planul de reorganizare a companiei, care urmează să fie adoptat în cadrul adunării creditorilor, în perioada 2 - 10 martie. Apoi, în termen de 15 zile de la depunerea la tribunal a procesului-verbal al adunării creditorilor, prin care planul a fost aprobat, judecătorul sindic trebuie să se pronunţe asupra confirmării acestuia.

 În comunicat, se mai precizează că cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 28,5 milioane euro, la 141,19 milioane euro, in principal ca urmare a majorării cantităţii de produse exportuate, dar şi ca urmare a reducerii preţurilor la ţiţei, iar combinatul chimic avuând, din luna octombrie a anului trecut, profit EBITDA lunar pozitiv, pentru prima dată în ultimii trei ani.

http://www.ramnic.ro/