Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #31693 Re: Hai sa lamurim problema SLO!

2015-01-03 09:02

#31691: - Hai sa lamurim problema SLO!  

 

Combinatul Oltchim: un concurent care se vrea eliminat prin orice mijloace

Catre: Guvernului Romaniei,

Domnului Prim Ministru, Victor Ponta

  

Domnule prim ministru, 

Confederatia Nationala Sindicala „Cartel ALFA”  isi exprima ingrijorarea fata de situatia de la Oltchim, unitate care reprezinta situatia din industria romana, si considera ca este responsabilitatea Guvernului in a gasi solutiile care sa salveze, cu adevarat, aceasta unitate economica importanta. Guvernul, dumneavoastra in calitate de premier, si Ministerul Economiei trebuie sa gasiti solutii pentru a salva Combinatul Oltchim.

 

Tentativele de blocare a activitatii, precum cea de scoatere la licitatie a Combinatului cu scopul vinderii lui bucata cu bucata, in contul unei datorii de sapte milioane de euro, pentru care au fost ipotecate instalatii in valoare de 42 de milioane de euro, este doar un pretext gasit de alti producatori pentru care Combinatul Oltchim reprezinta un concurent pe piata, care trebuie eliminat prin orice mijloace. Trebuie spus ca datoria de sapte milioane de euro nu avea un temen de plata stabilit, ceea ce este o dovada in plus, ca ceea ce se urmareste este doar desfintarea Combinatului, cu scopul dezindustrializari Romaniei. Guvernul Romaniei trebuie sa ia in calcul faptul ca Oltchim nu inseamna numai o unitate de productie, ci locul de munca a mai bine de 5.000 de oameni, ale caror familii depind de activitatea Combinatului Oltchim.

 

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” saluta decizia de suspendare provizorie a executarii silite ceruta de firma Polchem Societe Anonyme din Liechtenstein, in calitatea sa de furnizor de materii prime.

 

Confederatia Nationala Sindicala “Cartel ALFA” cere Guvernului si Ministerului Economiei care controleaza Compania Oltchim sa dovdeasca maxima preocupare fata de situatia de la Oltchim si sa intreprinda toate demersurile pentru organizarea unei noi licitatii de privatizare corecte pentru Combinat.

 

CNS “Cartel ALFA” solicita totodata implicarea tuturor institutiilor abilitate pentru identificarea si sanctionarea persoanelor care se fac vinovate de administrarea deficitara si cu rea intentie a Combinatului Oltchim.

 

Bogdan Iuliu Hossu

Presedintele CNS “Cartel ALFA”
Facebook