Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S.C. OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

/ #31419 S.C. OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

2014-12-23 15:54

OLTCHIM S.A. RM. VALCEA

Cod Fiscal / CUI 1475261
Cod Registrul Comertului J38/219/1991
Adresa RM. VALCEA, cod 1000, jud. VALCEA , str. Uzinei nr.1, RM. VALCEA, VALCEA, România
Website www.oltchim.ro
E-mail oltchim oltchim.ro
Telefon 0250-701200
Fax 0250-735030;0250-730877
Domeniu de activitate Fabricarea altor produse chimice organice, de baza
Cod CAEN 2014

Despre Companie (descriere furnizata de companie)

OLTCHIM SA Rm. Valcea este una din cele mai mari companii de produse chimice din Romania.A fost infiintata in 15 mai 1966 prin HCM nr.1046/26.05.1966 sub denumirea de Combinatul Chimic Ramnicu Valcea.
In anul 1990 prin Hotararea de Guvern nr. 1213/20 noiembrie 1990 Combinatul Chimic Rm Valcea a devenit societate comerciala pe actiuni sub denumirea S.C. OLTCHIM S.A.avand ca obiect de activitate fabricarea de produse clorosodice, mase plastice, produsi Oxo, plastifianti, produsi clorurati, propenoxid, propilenglicol, polieteri flexibili si rigizi, materiale de constructii-profile Ramplast.
Premisele amplasarii OLTCHIM:
•Existenta, in zona, a multiplelor resurse minerale: sare, calcar, titei si gaze de sonda, carbune.Sarea este materia prima de baza a tehnologiilor de pe platforma chimica; zacamantul salin, situat la aprox. 8 km distanta, are o rezerva de exploatare estimata la cca 100 ani.
•Existenta unei importante surse de apa, raul Olt la o distanta de 0,7 km.
•Surse apropiate de aprovizionare cu etilena si propilena, principalele materii prime pentru produsele OLTCHIM, prin doua conducte subterane de cate 60 km lungime.
•Acces facil la caile de transport rutier si calea ferata – conexiune directa cu porturile de la Dunare si Marea Negra.
Prezentarea principalelor produse:
Produse anorganice:
      Soda caustica
      Soda caustica solida (bloc, fulgi, perle)
      Acidul clorhidric
      Clorul lichid
Produse macromoleculare:
      Polieterii-polioli
      Policlorura de vinil
     
Produse organice de sinteza:
      Oxo-alcooli (octanol, izo-butanol, n-butanol)
      Izo-butanolul
Dioctilftalatul
 Propilenoxidul
      Propilenglicolul
      Anhidrida ftalica
In luna ianuarie 2010, Oltchim a finalizat procedura de achizitie de la Petrom OMV a activelor petrochimiei de la Arpechim Pitesti. Activitatea de petrochimie de pe platforma ARPECHIM a fost proiectata inca de la infiintare pentru a functiona ca un sistem integrat cu activitatea combinatului OLTCHIM SA. Produsele fabricate in cadrul activelor achizitionate constituie materii prime pentru anumite produse OLTCHIM (PVC, Polioli-Polieteri, Oxo-Alcooli).
Problemele financiare determinate de imposibilitatea repornirii activitatii integrate cu combinatul petrochimic de la Bradu, au condus la intrarea societatii in procedura insolventei in cepand cu 30 ianuarie 2013.
Activitatea de reorganizare a societatii, dupa intrarea in procedura insolventei a inceput sa produca efecte societatea crescand luna de luna gradul de functionare al capacitatiilor de productie ajungand in prezent la punctul de echilibru in care veniturile lunare din exploatare sa acopere integral cheltuielile de exploatare mai putin amortizarea.
Compania este certificata conform standardelor de calitate si de mediu ISO 9001/2000 respectiv ISO 14001/2004, de catre organismul TUV Management Service.
S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Valcea este un nume pe piata romaneasca fiind unic producator de polioli -polieteri, oxoalcooli, anhidrida ftalica, dioctilftalat, PVC si este  cel mai mare producator de soda caustica. Aproximativ 70% din cifra de afaceri a societatii este realizata din export.
Avand in vedere amplasarea geografica a societatii, principalele piete de desfacere  sunt: Uniunea Europeana (inclusiv Romania) si Orientul Mijlociu.
Produsele fabricate de Oltchim au o gama larga de utilizare cum ar fi in:industria petroliera, petrochimica, a aluminiului, a celulozei si hartiei, la fabricarea detergentilor, pentru obtinerea sapunului, la fabricarea colorantilor, domeniul farmaceutic, cosmetic, de mase plastice, industria cauciucului,industria electrotehnica si electronica, cea de incaltaminte, mase plastice,industria mobilei, industria automobilelor si altele.
 

 

Bursei de Valori Bucuresti Romania

http://www.bvb.ro/