Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #31124 Re: Dezvăluiri în Parlament despre Oltchim: Comisia Europeană a spus ca e unul din cele mai negre c

2014-12-19 05:22

#31107: S.C. Oltchim S.A, - Dezvăluiri în Parlament despre Oltchim: Comisia Europeană a spus ca e unul din cele mai negre cazur 

 Ei bine, frazele astea sunt poate cele mai importante din ce am auzit / citit in ultima perioada

"Imi pare rau ca nimeni nu evoca acele clipe cand am preluat ministerul la inceputul lui 2013, FMI mi-a cerut sa-l inchid, sa-l lichidez, Oltchimul avea pierderi uriase, dar pana cand am plecat din minister l-am stabilizat, mai avea o paguba neglijabila, am reusit sa transferam 1000 de persoane pe un program al Ministerului Muncii si reorganizarea s-a facut fara costuri sociale si proteste, astfel incat FMI a retras monitorizarea pe Oltchim cand eu am plecat, deci FMI in septembrie 2013 a spus ca Oltchim deja merge pe picioarele sale si el de atunci a mers si iata a ajuns sa aiba si profit. Noi atunci am izolat Oltchim, trebuie izolat de partea cu datoriile si trebuie privatizat un Oltchim 2 curat. De ce n-am vrut sa inchid Oltchim? Are patente de aproape 100 de milioane de euro, e o companie pe harta Europei oricand. Noi am incercat cu ajutorul de stat, am reluat aceasta discutie in 2013 si am primit de la Comisie un raspuns socant, ca nu e de acord sa se dea ajutor de stat la Oltchim, pentru ca Oltchimul citez, din memorie, este unul din cele mai negre cazuri pe care Comisia Europeana l-a avut in evaluare, asa mi s-a raspuns in 2013 si asa mi-am mutat eu gandul de la a negocia cu CE soarta Oltchim si l-am luat in propriile maini", a relatat Varujan Vosgania.

 

Ministrul PSD l-a rugat sa se opreasca tinand cont de caracterul corespondentei cu CE. "Am o rugaminte, e o discutie mai ampla si nu toate componentele din filmul asta sunt publice", a spus acesta.

 

O treaba pe care nimeni nu a spus-o pe șleau: s-a spus NU de la UE.

Nimeni nu a mai avut curaj sa ajute Oltchim. De-aia ne abureau cu cei 40 milioane ca trebuie sa vina, ca vor veni... etc.

Politicul nostru local a pus de mult cruce. Ăștia nu erau din cei ce au supt. Poate totuși mai sunt unii pe sus care țin cu noi....
Facebook