Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #30778 Acţionarii "Oltchim" au respins elaborarea planului de reorganizare de către societate BURSA 12.12.

2014-12-12 08:33


BURSA 12.12.2014

Acţionarii "Oltchim" Râmnicu Vâlcea (OLT) au respins, ieri, aprobarea elaborării şi propunerii de către societate a planului de reorganizare, în calitate de debitor, precum şi mandatarea administratorului special să elaboreze şi să publice pe website-ul societăţii planul, în termen de 30 de zile de la data ţinerii AGA.
     AGA se întrunise, la cererea acţionarului PCC, care deţine 32,34% din capitalul social al Oltchim.
     Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România, ne-a spus că reprezentanţii autorităţilor noastre ar fi motivat votul prin lipsa de resurse financiare şi de expertiză în domeniu.
     În luna octombrie, acţionarii "Oltchim" au respins propunerea PCC, care ceruse statului elaborarea planului de reorganizare a combinatului chimic, la un an şi jumătate de la intrarea în insolvenţă a societăţii.
     Atunci, Wojciech Zaremva spunea că AGA din decembrie reprezintă ultima sa încercare de a determina societatea să-şi asume elaborarea planului de reorganizare.
     Reorganizarea Oltchim în cadrul procedurii insolvenţei presupune înfiinţarea unui vehicul special tip SPV căruia îi vor fi transferate aproape toate activele actualei societăţi, inclusiv personalul, licenţele şi autorizaţiile.
     Noul vehicul, deţinut integral de actualul Oltchim SA, urmează să fie vândut, prin licitaţie publică, luni. Licitaţiile organizate până acum au fost amânate, la cererea investitorilor interesaţi, potrivit declaraţiilor administratorilor Oltchim.
     Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în insolvenţă din ianuarie 2013, iar încercările de privatizare de până acum au eşuat.
     Oltchim a raportat în primele nouă luni afaceri de 436 milioane lei, mai mari cu 21,3%, faţă de perioada similară din anul trecut, în timp ce pierderile s-au redus cu numai 8%, la 159,2 milioane lei, potrivit raportului companiei.