Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #30339 Ponta calca totul in picioare, distruge tot ce atinge dar vrea CRUCIADE!

2014-12-05 08:47

Ponta: Sa incepem o cruciada impotriva insolventelor. Toleranta zero la evaziune.

Premierul Victor Ponta a declarat ca, pentru a spori incasarile bugetare, ar fi necesara declansarea unei "cruciade" impotriva insolventelor si toleranta zero la evaziunea fiscala.

"Haideti sa incepem cu o mica cruciada, sa avem toleranta zero la insolventa. (...) Pe cifre, 40 de miliarde de lei avem de incasat la buget de la firme aflate in insolventa.

Eu nu zic ca nu cred ca cineva recupereaza 100 % debitele din insolventa. (...) dar hai sa recuperam 25%. 10 miliarde de lei in plus venituri anul acesta pentru ca vorbim de evaziune fiscala legala in care un judecator, un administrator special, vine si ne ajuta sa nu platim taxe", a declarat, joi, premierul la dezbaterea prilejuita de lansarea "Pactului pentru fiscalitate", eveniment derulat sub egida Academiei Romane.

Seful Guvernului a adaugat ca trebuie sa fie propuse lucruri palpabile si realizabile

"Sunt gata, daca aveti o solutie sa ne ajutati, sa declansam cruciada impotriva insolventelor si toleranta zero la evaziunea fiscala. Ne-ati ajuta nu pe noi Guvernul, ci Romania ati ajuta-o extrem de mult", a continuat Ponta.

In context, premierul a spus ca un pact pentru fiscalitate de succes trebuie sa includa, pe langa principii ca predictibilitate, stabilitate, stimularea investitiilor, debirocratizare si depolitizare, si alte doua elemente la fel de necesare - fundamentarea reala a deciziilor, care nu trebuie sa se bazeze doar pe impactul bugetar, si consens mai larg in adoptarea masurilor majore fiscale. 

 

http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/ponta