Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #30151 Ion Cîlea s-a stins din viaţă în această noapte

2014-12-03 05:56

Judeţul Vâlcea este în doliu după ce, în urmă cu câteva ore, Ion Cîlea s-a stins din viaţă. Preşedintele CJV şi al PSD Vâlcea era internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi suferea de o boală necruţătoare.

Starea de sănătate a liderului PSD a început să se agraveze într-un ritm accelerat de săptămâna trecută. Vineri, când Ion Cîlea a ţinut să conducă şedinţa Consiliului Judeţean, acest lucru era foarte evident. Văzând că social-democratul abia se ţine pe picioare şi poate vorbi, consilierilor Opoziţiei le-a cam pierit cheful de răfuieli politice, iar cei de la PSD erau pur şi simplu şocaţi.

Este posibil ca, după moartea şefului CJV, să nu fie organizate alegeri locale parţiale, ci unul dintre vicepreşedinţi să îndeplinească până în iunie 2016 atribuţiile pe care le-a avut Ion Cîlea.

În prezent, în Consiliul Judeţean Vâlcea, majoritatea o deţin cei 16 consilieri PNL, sprijiniţi de independenţi (Petre Grigore, Filip Teodosie şi Tiberiu Georgescu). S-ar putea însă ca deputatul Cristian Buican, avantajat de situaţia actuală, să nu vrea nicio schimbare. În cazul în care parlamentarul le-ar da undă verde liberalilor să-l schimbe pe Dumitru Persu din funcţia de vicepreşedinte, în mod normal, postul le-ar reveni foştilor pedelişti, care au cel puţin două variante pentru acesta (Romulus Bulacu şi Ştefan Prală). Se spune că Buican nu ar fi avantajat de o astfel de situaţie pentru că

http://arenavalceana.ro/