Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28608 Bani lor sunt buni, voturile NU!!!

2014-11-04 15:43

Bani lor sunt buni, voturile NU!!!

Huiduieli, oameni nemulţumiţi şi cozi. Acesta este tabloul alegerilor din străinătate. Veniţi să voteze în zori, românii din marile oraşe europene s-au lovit de ceea ce ei numesc dezinteresul şi lipsa de organizare a comisiilor din secţiile de votare.

Oameni care muncesc şi sunt respectaţi în ţările în care trăiesc au dorit în număr mare, spre surprinderea tuturor, să voteze. Aceştia au fost ţinuţi la cozi imense şi după ore în sir de aşteptare, în frig şi în ploaie, nici măcar nu au reuşit să-şi exprime voinţa electorală. Asta datorită hârţogăriilor care ne “mănâncă” de altfel viaţa, că doar nu degeaba a ieşit vorba: “ trăim în ţara hârtiilor şi asta ne ocupă tot timpul!”. Deci, votul din Diaspora a fost îngreunat de aceste declaraţii pe proprie răspundere. De ce era nevoie de ele? Nu cred că puteau, sau erau nebuni, românii din Diaspora, să se plimbe sute de kilometri, de la o secţie la alta, prin Italia, Spania, Marea Britanie sau Franţa, doar să voteze de mai multe ori, ştiut fiind faptul că un vot dublu, egal dosar penal. Şi indiferent care a fost motivul fiecărui român plecat din ţară, când este vorba de a vota preşedintele României, se pare că sunt conştienţi şi devotaţi ţării, nu uită de unde au plecat şi îi interesează soarta celor dragi care au rămas să se chinuie în ţara tuturor lipsurilor. Cu ce scop a fost îngreunat procesul de votare şi de ce s-a procedat aşa? Cine de ce s-a temut sau de ce se tem ei ? Românii din Diaspora care au fost la vot duminică, au fost trataţi ca nişte oameni cărora Guvernul nu le respectă nimic. Au fost trataţi ca nişte delicvenţi care parcă erau acolo pregătiţi doar să fure alegerile şi nimic altceva. Frica de furt i-a făcut pe organizatorii alegerilor să ia măsuri neomeneşti. De 25 de ani nu putem rezolva problema votului, adică nu suntem în stare să gestionăm un sistem de vot atunci când acesta are loc. Şi totuşi, la europarlamentare de ce nu s-a implementat acest sistem ? De ce atunci Ponta nu a fost îngrijorat că se fură ? Al cui interes nu a fost, oare ?
Concluzionând cazul Diaspora, cu siguranţă la următorul tur de scrutin se va mări numărul de secţii de votare, se vor pune mai mulţi reprezentanţi în secţii şi vor fi mai multe ştampile de vot. Cu toate acestea, Victor Viorel Ponta va pierde alegerile prezidenţiale pentru că, ‘’Preşedintele care uneşte’’ separă Diaspora de România sau, Ponta uneşte Diaspora împotriva lui. Datorită haosului creat, românii plecaţi afară, ameninţă cu o prezenţă şi mai mare pe 16 noiembrie, iar Iohannis ar putea câştiga turul II ajutat de greşelile pontiste ! Şi atunci… nu degeaba declaraţia lui Ion Iliescu…

 

mai multe imagini din Diaspora