Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28387 Toate drumurile duc la Rahova!

2014-10-29 15:55

#28384: - badesculeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nebunule  

EDITORIAL

Publicat în Editorial

Toate drumurile duc la Rahova!

 OCT 26, 2014  SCRIS DE  ROMEO POPESCU 

Nici în cel mai crunt coşmar, PSD-ul nu a avut atâtea emoţii ca acum. A început o campanie de epurare a "gunoaielor", pentru că s-a-mpuţit locul unde au zăcut de atâta amar de vreme. Dacă vor face focul în "chilia" lor, ca să nu mai duhnească a hoit comunist p'acolo, se mai limpezeşte treaba. Numai că vedem că "focul" l-a pornit DNA-ul, iar lor le rămâne doar să aleagă ce aruncă-n cazan. Prevăd o mare zgâlţâială în politicul românesc! Din partea mea, să rămână câţi am botezat. Dacă puterea politică a României se rezumă doar la aceste caricaturi care au făcut figuraţie (cam scump plătită) la scenă deschisă, prefer să mai cotizez ceva parale să-i văd şi la scenă închisă.

Campania de arestare a mafioţilor din politic ar trebui prelungită pentru cel puţin 4-5 ani. Doar pe Monica Macovei o văd în stare să ţină hangul (măcar din calitate de ministreasă a justiţiei) şi pe Iohannis ca preşedinte. Sunt singurii care mi-au stârnit interesul, restul... ceva în ploaie. Ia uitaţi-vă puţin la tabloul general: guzganul Hrebenciuc o face lată şi îşi dă demisia din parlament, după schema varanului, pentru a fenta justiţia (intenţia este clară, peste doi ani va reintra în Parlament, că până atunci nu ajunge la judecată, apoi ciclul se va relua).

Ponta nu îndrăzneşte să-i aducă nici măcar un reproş mic, deşi l-a băgat la apă şi pe socră-su, şi pe Şova, şi pe Iliescu de la SPP, başca faptul că a căzut afacerea cu pădurile. Ba mai mult, îl sprijină şi-l albeşte deja, tratând anchetarea şi judecarea şobolanului ca pe un mic incident, un fleac care va fi lămurit rapid în justiţie. Mă mir că n-a zis că e un abuz al justiţiei băsiste. În schimb, îşi umflă şi îşi arată muşchii la Şova şi la Ghiţă, amicii lui, leat şi colegi de şcoală şi de prostii. Ăstora îşi permite să le dea o castană în cap, retrăgându-i din funcţiile deţinute în partid. Şi îl mai pocneşte şi pe Vanghelie, urmând exact linia trasată de guzganul rozaliu în interceptarea cu Şova. Pe niciunul dintre ei nu i-a exclus şi nici măcar nu i-a suspendat din partid, şi nici nu le-a cerut să se autosuspende din parlament. E cum a zis Băsescu: PI-SI-CUŢ.

Dar nu vă agitaţi. După alegeri, indiferent dacă ne place sau nu, noul dictator "El Maximo", o să apară pe posturile TV dragi (lui), şi cu o privire dârză va aduce la cunoştinţa maselor că acum când fostul dictator a căzut şi va fi târât prin tribunale ca să plătească pentru ce a făcut ţărişoarei noastre, este timpul reconcilierii între cele două tabere "pro" şi cei "anti", astfel că va semna o graţiere colectivă în urma căreia să beneficieze toţi cei hărţuiţi şi aruncaţi în celule de sistemul ticăloşit al "fostului".

Şi normal, fiind toţi "condamnaţi politici" li se va reda demnitatea (prin anularea dosarelor abjecte) şi restitui averile confiscate pe nedrept la care normal se vor calcula penalităţile aplicate statului pentru abuzul făcut. Punem pariu, pe o pensie de pensionar amărât, că până la Crăciun, o grămadă de celule se vor elibera... în aşteptarea, ştim noi a cui?

Orice construcţie pe o bază şubredă nu va rezista timpului şi, iată, după 25 de ani se pare că a fost atinsă masa critică (evident, sub presiune externă). Plăcile tectonice ale politicii dâmboviţene se reaşează căutând un echilibru utopic eludând cauzele originale: Constituţia, emanată dintr-un FSN continuator al partidului unic asezonat cu mijloacele securităţii omniprezente şi tentaţia totalitară remanentă în subconştientul personajelor situate conjunctural în funcţii decizionale, dinozauri cu sfârşit previzibil în istorie sau la Rahova. Soluţia de bun simţ e repunerea în vigoare a Constituţiei din 1923 şi monarhia constituţională cu beneficiu imediat schimbarea regulilor jocului politic şi responsabilizarea partidelor şi a clasei politice, în general.

http://www.voceavalcii.ro/2014102624530