Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27729 Elena Udrea le-a promis muncitorilor disponibilizați de la Oltchim că va rezolva problema salariilor

2014-10-18 14:08

Elena Udrea le-a promis muncitorilor disponibilizați de la Oltchim că va rezolva problema salariilor compensatorii pe care nu le-au încasatde doi ani

Candidatul PMP la Preşedinţia României, Elena Udrea, s-a întâlnit astăzi, 18 octombrie, în cadrul unui turneu electoral în județul Vâlcea, cu muncitorii disponibilizați de la combinatul chimic ”Oltchim”. A discutat cu aceştia despre problemele cu care se confruntă după ce au rămas fără locuri de muncă. Deși Guvernul Ponta le-a promis că va rezolva rapid problema locurilor de muncă în zonă, după închiderea combinatului chimic, nici până astăzi nu s-a luat vreo măsură concretă. Mai mult, se pare că oamenii care au intrat în șomaj au fost obligați să plătească impozite pentru salariile compensatorii pe care nu le-au încasat. ”Acest Guvern și-a bătut joc de noi. Când
ne-au disponibilizat, ar fi trebuit să primim nişte salarii compensatorii. Intrăm în al doilea an în care nu ne-am primit banii. În plus, ei au fost impozitaţi ca şi cum i-am fi primit”, a declarat unul dintre muncitorii disponibilizați, precizând că în această situație se află circa 900 de persoane. ”Vă rog să nu ne uitați. Suntem foarte amărâți, suntem cotropiți de ciuma roșie aici. Nici măcar o fabrică de pungi nu s-a făcut. Noroc că avem neamuri prin străinătate și ne trimit câte 50 de euro”, a declarat un alt fost angajat al Oltchim.

Președintele PMP le-a promis celor disponibilizați că va face tot posibilul pentru a le rezolva problema: ”Noi o să facem adrese către Primul ministru, Ministerul Economiei, Ministerul Finanțelor, Ministerul Muncii. Trebuie să ne spună exact care este planul. Ne-am săturat să ne tot spună vin investitorii la Oltchim. N-a venit nimeni. În afară de circul pe care l-am văzut, în rest nu se întâmplă nimic în mod real aici. Trebuie să găsim soluții nu doar pentru Oltchim, ci, în principal, pentru oamenii care și-au pierdut locul de muncă. Ca Preşedinte, voi găsi o soluţie pentru aceste probleme”, a declarat candidatul PMP.

De asemenea, Elena Udrea s-a întâlnit și cu membrii și simpatizanții PMP din Vâlcea și a atacat dur lipsa de măsuri da guvernului Ponta pentru acest județ, unul cu potențial turistic foarte mare. Candidatul PMP s-a referit și la căpușarea Romsilva de către Viorel Hrebenciuc și Ilie Sârbu, care, în loc să vină în sprijinul oamenilor dornici să investească în turism în această zonă, protejează defrișările intensive de pădure și afacerile cu masă lemnoasă. ”Suprafața a 5 județe, aproape o treime din Transilvania, a fost retrocedată ilegal de către PSD, de către Hrebenciuc, Ilie Sârbu şi Ioan Adam. 90.000 de hectare de pădure au ajuns, în mod ilegal, pe mâna unora care vor
exploata masa lemnoasă. Este o crimă. Aurul verde dispare din cauza corupției și a modului în care oameni importanți din PSD înțeleg să administreze averea României”, a declarat Elena Udrea.

Totodată, candidatul PMP a identificat  soluții pentru situaţia de la Voineasa, unde staţiunea a fost lăsată în paragină. ”Trebuie ca terenul de acolo să fie luat de la Romsilva sau în parteneriat cu Romsilva, schimbând legea. Terenul de acolo să fie concesionat către cei care ar dori să investească în infrastructura de cazare, infrastructuri de alimentație publică. Acolo se pot construi pensiuni, hoteluri, restaurante, alte locații care să crească activitatea de turism în zonă”, a punctat candidatul PMP.

Elena Udrea a precizat că va pune capăt acestor ilegalități, va aduce un nou Guvern și va dizolva actualul Parlament, fiind necesară resetarea întregului joc politic. ”Ca Președinte, propun dizolvarea Parlamentului, un Guvern nou, un Parlament nou, o clasă politică nouă. Aceasta este propunerea pe care eu o fac și cred că este șansa României după 25 de ani de a porni mai departe pe un drum nou”, a concluzionat președintele PMP.

http://www.ziuaconstanta.ro/
Facebook