Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27685 Ieri, la Vâlcea, Tăriceanu a mărturisit că nu vede nicio salvare pentru Oltchim

2014-10-17 09:43

http://arenavalceana.ro/2014/10/17

Ieri, la Vâlcea, Tăriceanu a mărturisit că nu vede nicio salvare pentru Oltchim

17.10.2014

Ieri, aflându-se în vizită la Vâlcea, alături de deputatul Romeo Rădulescu, Radu Stroe, Ionel Gerea şi Daniel Chiţoiu, Călin Popescu Tăriceanu s-a arătat convins că va ajunge garantat în turul doi, “pentru că Iohannis a început să scadă, iar sondajele de opinie arată acest lucru”.

În opinia lui Tăriceanu, decizia lui Klaus Iohannis de a se înscrie în competiţia pentru funcţia de preşedinte al României, deşi are “o gravă problemă de incompatibilitate, nerezolvată încă în justiţie”, ar fi afectat credibilitatea candidatului ACL (PNL-PDL). “Oricine îşi dă seama că acest proiect se poate întrerupe în orice moment. Nu mai vorbesc de deranjul care s-ar putea produce între turul I şi cel de-al doilea. Alegerile s-ar invalida şi s-ar repeta şi turul I”, a declarat fostul premier. Acesta a mai precizat că este singurul candidat cu un proiect coerent de ţară.

“Am o experienţă care nu e egalată nici de Ponta”

“Restul… discursuri politice. Între proiectul meu şi cel al domnului Ponta, există diferenţe foarte mari. În primul rând, ne diferenţiază o viziune ideologică. Eu sunt liberal, un om de centru-dreapta, iar domnul Ponta este de stânga. Eu am în spate însă o experienţă care nu este egalată de niciunul dintre contracandidaţii mei, nici de Victor Ponta. În perioada în care am fost prim-ministru, România a realizat câteva lucruri foarte importante. Spre exemplu, aderarea la Uniunea Europeană, nivelul de creştere economică ce a caracterizat acea perioadă, majorarea salariilor, a pensiilor, numeroasele investiţii realizate, în infrastructură, educaţie, sănătate etc.. În acea perioadă, s-a introdus taxa unică, s-a redus TVA-ul, s-a diminuat impozitele pe venit, pe profit ş.a.m.d.”, a detaliat preşedintele Senatului.

“Nu văd cine ar putea veni azi să cumpere combinatul”

Nu în ultimul rând, Călin Popescu Tăriceanu a sugerat că are cu ce să-l pună la punct şi pe Victor Ponta, însă a explicat că îşi va folosi “muniţia” în turul II.
Întrebat ce crede că ar trebui să facă Guvernul pentru a salva Oltchim-ul, aşa cum promitea PSD-ul în campania din 2012, politicianul a lăsat să se înţeleagă că vâlcenii n-ar trebui să se aştepte la minuni. “Ce se poate face în momentul de faţă? Din experienţa pe care o am, având în vedere situaţia actuală a societăţii, nu cred că este posibilă o redresare la nivelul pe care l-a avut. Este o activitate care foloseşte mult capital. Procesul de producţie, achiziţia materiilor prime, stocuri, vânzare… până îşi încasează banii, circuitul este foarte lung. Într-o astfel de companie, ai imobilizate sume foarte mari. Aceste sume nu pot veni decât de la bănci. (…) Este un mediu super-concurenţial şi, dacă nu eşti capabil să gestionezi tot acest sistem, nu ai cum să supravieţuieşti. Nu văd cine ar putea veni azi să cumpere combinatul (cu tot cu Arpechim-ul de la Piteşti) şi să se ocupe de el aşa cum trebuie”, a adăugat Tăriceanu, adminţând, indirect, că PSD le-ar fi vândut gogoşi vâlcenilor în campania din 2012.