Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26573 Robert Turcescu a publicat DOCUMENTELETE de pe blog.

2014-09-21 19:16

Robert Turcescu a publicat DOCUMENTELETE de pe blog. A RECUNOSCUT că a fost ofiţer acoperit al Direcţiei Informaţii Militare. "Vă doresc să trăiți momentul acesta de eliberare, ca să vă faceți meseria în mod onest. Muream în interior. Eram fariseu"

Jurnalistul Robert Turcescu a recunoscut că a fost locotenent-colonel sub acoperire. În cadrul emisiunii ”Actualitatea Românescă”, de pe B1 TV, că acele documente sunt reale și au fost postate chiar de el. De asemenea, realizatorul a precizat că se va prezenta în fața judecătorilor, iar de luni nu va mai realiza emisiunea ”Sub semnul întrebării”. Verificările reporterilor EVZ indică faptul că documentele militare sunt completate cu date personale false. Arhivele oficiale în care au fost verificate datele de pe livretul militar conţin alt CNP.

 

Declarația lui Robert Turcescu:

  • Nu sunt niște așa-zise documnte. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale
  • Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar consta asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Ams cris acolo că cer iertare. le cer iertare tuturor celor care această povară a amea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare
  • Nu de la voi aștept judecata, iar eu mă supun judecății celor în masura să judece drept.
  • Le cer iertare celor pe care această decizie a mea, îi încurcă. Până când un judecător nu va spune dacă am greșit sau nu, nu voi mai ieși public. 
  • Vă doresc să trăiți momentul acesta de eliberare, ca să faceți meseria în mod onest. Muream în interior.
  • Eram fariseu. Nu există rețete pentru a sta drept în fata lui Dumnezeu
  • Acum am spus pentru că așa a vrut Dumnezeu
  • Sfârșitul nu-i aici. Sunt 
  • Eu sunt ziarist. Mă căiesc că i-am blamant pe unii
  • Asta vreau să fac, să fiu drept, să nu mai calc strâmb
  • Sunt convins că avem cu toții. Raiul, Iadul, toate sunt aici
  • De azi nu mai sunt lider de opinie.
  • Nu vă dău vouă explicațiile date, toate documentele care îmi vor fi cerute, toate cele care îmi vor fi cerute pentru a lămuri 
  • Judecătorul este singurul care știe dacă legile încălcate.
  • De un singur lucru mă rog acum să am parte de un judecător drept. El este singurul care poate judeca
  • Numai Dumnezeu știe cine este Robert Turcescu. Eu mă pun momentul de față la dispoziția unui judecător.
  • E foarte simplu, uitați-vă la voi în interior și dacă sunt lucruri care vă chinuie.
  • Oamenii să abă răbdare și să aștepte decizia judecătorilor. 
  • Voi spune absolut tot, vor răspunde cu maximă dechidere, e singurului care poate da un verdict
  • Vă doresc și vouă să aveți tăria de a vă uita în sufletul vostru și de a judeca drept

Pe blog, Robert Turcescu a publicat livretul său militar şi câteva din statele de plată, unde se poate vedea cam ce sume ar fi primit în perioada în care ar fi fost ofiţer sub acoperire.

"Da, am fost lt.-colonel sub acoperire. Public mai jos câteva dintre statele de plată, cu sumele de bani pe care le-am primit. Am ales să nu-l trădez pe bunul Dumnezeu şi să fac această mărturisire publica. Refuz să fiu Iuda în faţa lui Christos, chiar dacă astăzi, celor ce vor citi şi vor vedea acest text poate ca nu le va fi foarte clar ce se întâmplă. Rugaţi-vă pentru mine şi cu mine să fim iertaţi şi izbăviţi. Sunt pregătit sa îndur oprobiul public, îl merit, dar sper sa avem parte de legi si de judecători drepti. Cu Dumnezeu înainte şi va fi bine! Vă cer iertare tuturor", a scris Robert Turcescu pe blogul personal.

Jurnalistul Robert Turcescu are telefonul închis şi nu aputut fi contactat pentru a explica situaţia. Verificările făcute de departamentul de investigaţii de la EVZ au descoperit neconcordanţe între datele personale din documentele militare postate pe blog de Robert Turcescu şi alte documente pe care acesta le-a prezentat când şi-a înregistrat firmele la Registrul Comerţului.

Postarea de pe blogul jurnalistului naşte numeroase controverse, foarte mulţi considerând mesajul drept o glumă. Sunt voci care nu exclud varianta ca blogul jurnalistului să fi fost spart de hackeri, deoarece Robert Turcescu a negat vehemnt de fiecare dată când s-a adus în discuţie acest subiect.

Surprinzator este însă faptul că pe contul personal de Facebook, Turcescu postează trimiterea către "mărturisirea" de pe blog. 

"Întrucât nu am satisfăcut stagiul militar şi nu am solicitat niciodată să fiu încorporat, consider că ne aflăm în faţa unei regretabile erori, pe care o consider, încă, făcută accidental si solicit de urgenta indreptarea acestei situatii prin revenirea la starea de fapt: cetatean roman care nu si-a satisfacut stagiul militar si, prin urmare, nu poate apartine corpului ofiteresc al Armatei Romane", spunea Robert Turcescu în 2012.