Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26533 Disponibilizaţii Oltchim au pichetat iar Prefectura

2014-09-19 19:27

http://www.ramnic.ro/

Un grup de 50 de disponibilizaţi de la Oltchim au pichetat joi Prefectura Vâlcea, solicitând soluţii pentru plata salariilor compensatorii promise în momentul când au fost disponibilizaţi.

"Am primit cinci dintre protestatari la discuţii. Am manifestat toată deschiderea pentru aceşti oameni, le înţeleg problema pe care am preluat-o de când am fost numit prefect. Dumnealor au solicitat o întrevedere cu doamna Rovana Plumb, au argumentat acest lucru pentru că doamna ministru a fost parlamentar de Vâlcea la un moment dat şi cunoaşte situaţia economică a judeţului. I-am invitat să lase deoparte protestele pentru că nu prin acţiuni de forţă se rezolvă situaţiile, ci pe calea dialogului", a precizat prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu.

În timpul discuţiilor din sediul prefecturii, unei femei i s-a făcut rău şi a fost necesară intervenţia ambulanţei.

Protestatarii sunt foşti salariaţi ai combinatului care au fost concediaţi în iunie 2013 şi li s-a promis odată cu desfacerea contractului de muncă plata unor salarii compensatorii.

Aceste plăţi au fost trecute la masa credală, combinatul vâlcean fiind în insolvenţă din ianuarie 2013 şi urmează a fi scos la privatizare în luna decembrie a acestui an.

www.agerpres.ro