Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26505 "Vâlcea e aproape de colaps, Oltchim aproape inchis"

2014-09-19 05:38

• fostul secretar de stat in Ministerul Muncii, Nicolae Ivaschescu, a lansat un atac dur la adresa puterii pesediste de la Vâlcea

 Ieri, PMP Vâlcea a avut un oaspete de seama, fostul secretar de stat in Ministerul Muncii si ministru interimar tot la "munca", Nicolae Ivaschescu. Fostul pedelist, trecut alaturi de Elena Udrea la PMP, spune ca Vâlcea este foarte aproape de un colaps: "Judetul Vâlcea este aproape in colaps economic, Oltchimul este aproape inchis. Am vazut in fata Prefecturii zeci de oameni care isi cer drepturile care trebuiau sa le primeasca de mai bine de un an, drepturi pentru care s-au platit taxele pentru bugetul de stat. Iata ce face Victor Ponta, le promite oamenilor si ii minte. Acesta este prim-ministrul României. Mai mult, este posibil ca in Vâlcea oamenii cu dizabilitati sa nu-si primeasca banii din luna ianuarie. E strigator la cer ca personalul in masura de la Consiliul Judetean sa nu aloce banii necesari. Nu o spun ca sunt membru PMP, dar Vâlcea are nevoie de un om ca Elena Udrea. A adus in judet peste 150 de milioane de euro. Sunt multe investitii, ma refer doar la pârtia de ski care nu este terminata si care nu are de jur-imprejur locuri de cazare pentru ca nu a fost aprobat PUZ-ul din zona. Poate domnul presedinte Cilea are putin timp sa se aplece si asupra acestei probleme. Au fost 60.000 de persoane care au venit in aceasta zona anul trecut, nu e pacat sa nu dezvoltam pe orizontala aceasta investitie? Mai putem vorbi despre Hotelul Palace din Govora, despre Spitalul de Urgenta. Acolo am vazut si un ditamai banner in care sunteti anuntati ca este investitie a Consiliului Judetean. Fals, aceasta institutie doar a gestionat banii veniti de la minister. In fine, mai spun de sistemul de supraveghere a municipiului, dar exemplele pot continua.".

Disponibilizatii de la Oltchim au crezut ca vine Udrea

In timpul conferintei, aproximativ 80 de disponibilizati de la SC Oltchim protestau in fata Prefecturii pentru ca nu si-au primit salariile compensatorii. Auzind un zvon ca in Vâlcea ar urma sa ajunga Elena Udrea, o parte dintre ei s-au deplasat in fata sediului PMP, dorind sa-i ceara sprijin fostului ministru. Dupa ce s-au convins ca zvonul este eronat, chimistii s-au intors la Prefectura. Interesant este ca aproximativ 20 dintre ei au semnat pe listele de sustinere pentru candidatura Elenei Udrei. 

 http://www.monitoruldevalcea.ro/politica/45686/