Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #26343 Miniştrii se lasă aşteptaţi. Trei membri ai Guvernului au lipsit azi de la întâlnirile pe care le av

2014-09-14 07:33

Miniştrii se lasă aşteptaţi. Trei membri ai Guvernului au lipsit azi de la întâlnirile pe care le aveau programate

http://www.digi24.ro/Utile/

De Digi24 - | digi24.ro – Jo, 11 sept. 2014

Trei miniştri au lipsit astăzi de la întâlnirile pe care le aveau programate. La Râmnicu Vâlcea, mai mult de 100 de foşti angajaţi ai combinatului Oltchim au aşteptat-o degeaba pe Aurelia Cristea, ministrul pentru Dialog Social. Pentru că nu au avut cu cine vorbi, oamenii au protestat în faţa Prefecturii. La Cluj-Napoca, ministrul Ioan Rus a lipsit şi el de la o întâlnire cu specialiştii în construcţii, iar la Bucureşti, Mihnea Costoiu a anunţat că nu mai ajunge la un eveniment după ce acesta deja începuse.

Foştii angajaţi de la Oltchim au au aşteptat-o, plini de speranţă, pe Aurelia Cristea, ministrul pentru Dialog Social. La ora anunţată pentru întâlnire, în faţa oamenilor a ajuns doar un reprezentant al prefecturii care le-a spus că ministrul nu mai vine, pentru că are altă treabă, la Cluj.

Oamenii au fost supărați și au acuzat lipsa de interes a Guvernului. Ministrul se apără şi spune ca anunţat prefectura Vâlcea că nu mai vine la întâlnire. Reprezentaţii prefecturii au refuzat să răspundă dacă acest lucru s-a întâmplat sau nu.

„De principiu eu am anunţat deja de două zile la prefectura judeţului Vâlcea că nu reuşesc să ajung acolo şi să reprogramăm. Domnul prim-ministru Ponta a fost acolo cu Ministrul Economiei, au avut deja întâlnirea”, spune Aurelia Cristea.

Este adevărat, premierul Victor Ponta şi ministrul Energiei, Constantin Niţă, au fost la Oltchim, în prima zi a săptămânii. Dar nu s-au întâlnit cu disponibilizaţii, ci doar cu directorii combinatului. 600 de foşti angajaţi ai Oltchim aşteaptă de mai bine de un an să-şi primească salariile compensatorii.

Aurelia Cristea nu a fost singurul membru al Cabinetului care a lipsit de la întâlnirea anunţată în program. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, nu a mai ajuns la Cluj-Napoca, la o întâlnire cu profesori de la facultăţile de construcţii şi reprezentanţi ai unor firme de construcţii. A preferat să rămână la Bistriţa, alături de premierul Victor Ponta.

Iar Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Cercetare, trebuia să participe la o conferinţă organizată, la Bucureşti, de cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume. După ce evenimentul începuse, ministrul a anunţat că nu poate ajunge.

VIDEO | Miniştrii se lasă aşteptaţi. Trei membri ai Guvernului au lipsit azi de la întâlnirile pe care le aveau programate

 http://www.stirihot.ro/